Bayi Giriş
Yüzer veya Yapıştırılmış Zemin? Hangi Montaj Türünü Seçmeli?
30/01/2023

Çoğu kullanıcı parke tercihi yaparken en çok desen ve modeline dikkat eder. Parke renk, desen ve modeli kadar önemli olan bir diğer konu da parke döşemelerin montaj türüdür. Döşeme montaj türü seçeneklerinden yüzer ve yapıştırma, kendi içinde avantajlara ve dezavantajlara sahip iki popüler seçenektir. Bu hafta DENDRO olarak, parke montaj türü tercihinde bilinçli şekilde karar vermenize yardımcı olacak bilgilere değindik.



Yüzer Döşeme ve Uygulaması

Yüzer döşeme, döşeme tahtalarının alt zemine bağlı olmadığı, bunun yerine parke birimlerinin birbirine bağlı olduğu bir döşeme sistemi türüdür. Kurulum kolaylığı ve maliyeti nedeniyle popüler bir seçimdir. 


Yüzer döşeme uygulaması sırasında izlenecek adımlar şu şekildedir;

  • Herhangi bir kir veya kalıntıyı gidermek için alt zemini iyice temizlenmelidir.

  • Nemin yüzer zemini etkilemesini önlemek için alt zemine bir buhar bariyeri uygulanır.

  • Başlangıç ​​duvarı boyunca ilk döşeme tahtası sırasının zıvana kenarları birleştirilir.

  • Kenarları birbirine kenetleyerek sonraki her satır için işlem tekrarlanır.

  • Yalıtım sağlamak için alt döşeme katmanı, alt zemin ile yüzer zemin arasına yerleştirilir.

  • Son sıra parkeler, gerekirse kapı eşiğine bir geçiş profili takmak için kesilir.



Yapıştırma Döşeme ve Uygulaması:

Yapıştırma döşeme, parke döşeme parçalarının zemine özel yapıştırıcı ile sabitlendiği sistem türüdür. Özellikle ağır mobilyaların olduğu alanlarda, geniş alanlarda ve kullanıcı trafiğinin yoğun olduğu alanlarda uygulanması tavsiye edilir.


Yapıştırma döşeme uygulaması sırasında izlenecek adımlar şu şekildedir;

  • Herhangi bir kir veya kalıntı kalmaması için alt zemini iyice temizlenmeli ve yapıştırmayı sağlamak için astar sürülmelidir.

  • Dişli mala kullanarak alt zemine çift kompenantlı yapıştırıcı sürülür.

  • İlk döşeme plakaları başlangıç ​​duvarı boyunca döşenir ve yapıştırıcı sürülmüş yüzeye sıkıca bastırılır.

  • Döşeme plakalarının lamba ve zıvana kenarları birbirine kenetlenir ve sonraki her sıra için işlemi tekrarlanır.

  • Son sıra parkeler, gerekirse kapı girişine bir geçiş şeridi takmak için kesilir veya yapıştırma olduğu için kesilmeden de devam edilebilir.


iç mekan, yer, oda, duvar içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Her iki yöntemin de kendi içinde artıları ve eksileri bulunmaktadır. Yapıştırma sistem daha konforlu bir uygulama sunar, ancak döşemek için daha fazla zaman ve çaba gerektirir. Yüzer zemin uygulamasının kurulumu daha hızlı ve kolaydır, ancak yapıştırma sistem kadar konforlu olmayabilir. Doğru yönetimin seçimi, projenin özel gereksinimlerine ve tercihlerine bağlı olacaktır. 


Yüzer Döşeme ve Yapıştırılmış Döşemenin Avantaj ve Dezavantajları



Yüzen veya yapıştırma sistem arasında seçim yaparken özel ihtiyaçlarınız ve tercihleriniz en önemli kriter olacaktır. Hızlı ve kolay bir kurulum arayanlar için yüzer döşeme daha iyi bir seçenekken daha konforlu ve sağlam bir sistem arayanlar için yapıştırma sistem daha uygun bir tercih olacaktır. Karar verirken alt zeminin türü, çevre ve alandaki yaya trafiği miktarı gibi faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. 


Parke döşeme projeniz hakkında uzman tavsiyesi, rehberlik ve konu hakkında bilgi almak döşeme performansını arttıracak adımlardır. Alanında uzman çalışanları bünyesinde barındıran bir firma olarak bizlerle parke döşeme hakkında bilgi için iletişime geçebilirsiniz. Geniş ürün gamımızı incelemek için www.dendro.com.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene