Bayi Giriş
Evinizin Rengi Sizin Hakkınızda Ne Gösteriyor?
13/03/2023

Gökyüzünün dingin maviliği, güneşin ısıtan sarı rengi veya gecenin örtücü siyahlığı… Renkler olmadan hayatın anlamı olmazdı. Etrafımızı, bedenimizi veya hayallerimizi oluşturan her şeyin kendine has rengi var. Tercih ettiğimiz renge göre başkaları tarafından hatırlanıyor veya başkalarını tercih ettiği renge göre hatırlıyoruz. Siz de tercih ettiğiniz, beğendiğiniz renge göre nasıl birisi olduğunuzu öğrenmek ister misiniz? Bu haftaki yazımızda renkleri ve sizin hakkınızda neler söylediğine değindik.



Gökyüzünün dingin maviliği, güneşin ısıtan sarı rengi veya gecenin örtücü siyahlığı… Renkler olmadan hayatın anlamı olmazdı. Etrafımızı, bedenimizi veya hayallerimizi oluşturan her şeyin kendine has rengi var. Tercih ettiğimiz renge göre başkaları tarafından hatırlanıyor veya başkalarını tercih ettiği renge göre hatırlıyoruz. Siz de tercih ettiğiniz, beğendiğiniz renge göre nasıl birisi olduğunuzu öğrenmek ister misiniz? Bu haftaki yazımızda renkleri ve sizin hakkınızda neler söylediğine değindik.


Ev Dekorasyonunda Rengin Önemi

Renkler, ev dekorasyonunda bütünlüğün oluşmasını sağlar. Belirli bir renk ile konsept oluşturabilir veya farklı renkleri bir arada kullanarak eğlenceli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Renkleri kullanarak kişiliğinizi evinize yansıtabilir veya mevcut renkleri değiştirerek evinizde kişiliğinize uygun bir atmosfere sahip olabilirsiniz.




Kırmızı

Kırmızı renge sahip odalar, canlı ve hareketli bir atmosfere sahiptir. Kırmızı, cesur ve kendinden emin bir kişiliğin simgesi olduğu için daha çok tutkulu ve enerjik bir kişiliğin işareti olarak bilinir.


Kırmızı renk dikkat çekici, kuvvetli bir renk olduğu için dengeli kullanılmalıdır. Kırmızı ile bej veya altın sarısı tonlar tercih edilmelidir. Böylelikle dengeli bir atmosfer yaratılacaktır. Kırmızının baskın olduğu mekanların zemin kaplamasında meşe parke döşeme tercih edilebilir. Ürünlerimizden Arykanda, kırmızı ile uyum sağlayıp, huzur dolu bir iç mekân yaratacaktır.




Mavi

Evde mavi tonlarını tercih ediyorsanız, sakin ve huzurlu bir kişiliğiniz var demektir. Mavi rengi kullanmayı tercih edenler, kırmızı rengi tercih edenlere göre daha içe dönüktür. Daha sakin ve hayalperest kişiliğe sahip olanlar mavi rengi evlerinde kullanmayı tercih etmektedir. Ayrıca mavi, güvenilirliği ve sadakati simgeleyen bir renk olduğu için iş ortamlarında da sıklıkla tercih edilir.


Mavi soğuk tonlarda olan bir renktir. Bu nedenle de parke döşemelerde mavi tonlarla uyum sağlayacak beyaz tonlar tercih edilmelidir. Akalissus lamine parke döşeme ile zeminde renk dengesi yakalanabilir.




Yeşil

Yeşil, daha çok doğayı seven kişiler tarafından tercih edilen bir renktir. Sakin ve huzurlu bir ortam yarattığı için zihni rahatlatır. Ayrıca yeşil renk sağlık ve yenilenme ile de sıklıkla ilişkilendirildiği için oldukça popüler bir renktir.


Yeşil renk, doğanın kalbinden gelen doğal ahşap parkeler ile eşsiz bir bütünlük yaratmaktadır. Lamine parkelerdeki ağaç yıllık çizgileri ve budaklı doğal unsurlar zemin döşemesi olarak kullanılabilecek mükemmel bir tercih olacaktır. Evde yeşil bir duvar veya yeşil renkli kanepeler ile doğayı anımsatan bir atmosfere sahip olabilirsiniz.



Sarı

Sarı rengi sıcaklık ile ilişkilendirilir. Sarıyı seven kişiler enerjik ve neşeli bir kişiliğe sahiptir. Çünkü sarı rengi pozitif düşünceleri ve mutluluğu simgeler. Sarı rengin kullanıldığı odalar, aydınlık ve sıcak bir atmosfere sahiptir. Evi olduğundan daha aydınlık gösteren sarı renk ile birçok farklı parke çeşidi rahatlıkla kullanılabilir. Aspendos parke evinize sakin ve asil bir dokunuş getirecektir.




Beyaz

Beyaz, sadeliği ve temizliği temsil eden bir renktir. Nötr bir renk olduğu için beyaz, evde dingin ve rahatlatıcı bir etki yaratır. Beyaz rengi tercih edenler düzeni ve sakin bir yaşam tarzını seven kişilerdir. Ayrıca beyaz, iç mekanlarda modern ve şık bir tasarım estetiği yaratır. Bu nedenledir ki minimalist ve iskandinav tarzı evlerde sıklıkla tercih edilen bir renktir. Zemin döşemesinde koyu sarı veya kahve tona sahip parkeleri tercih ederek beyaz ile dengeli bir kontrast oluşturabilirsiniz.




Siyah

Siyah, güçlü ve kararlı bir kişiliği temsil eder. Siyah renginin tercih edildiği odalar modern ve sofistike bir atmosfere sahiptir. Siyah asaleti simgelediği için çoğu kişinin kullanmak istediği bir renktir. Fakat unutulmaması gerekir ki dengeli kullanılmayan siyah, evin karanlık gözükmesine ve iç karartıcı bir atmosfere dönüşmesine sebep olacaktır. Siyah, beyaz gibi nötr bir renk olduğu için birçok renkle birlikte kullanılabilir. Evde siyah tonların hakim olması isteniyorsa parkede gri veya siyah tonlar tercih edilebilir. Hamaxia, sis ve dumanlı tonları ile siyahın hakim olduğu evlerde kullanılabilecek en uygun parkedir.


Lamine parke sektöründe öncü bir firma olan DENDRO olarak; geniş ürün gamı, çağdaş modeller, doğal doku ve tecrübe garantisi ile lamine parke üretimine devam ediyoruz. Evinizde tercih ettiğiniz renklerin sizin hakkınızda neler söylediğine değindiğimiz yazımıza ek diğer yazılarımızı incelemek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene