Bayi Giriş
Parke Altı Şiltesi Nedir? Ne İçin Kullanılır?
09/01/2023

Lamine parke döşeme işlemi sırasında kullanılan parke altı şilteler, bazıları için kurulum sürecinde gereksiz bir ekstra adım gibi görünebilir, ancak aslında onu çabaya değer kılan birçok faydası vardır. Gelin hep birlikte doğru bir parke uygulama için gerekli olan parke altı şiltelerin ne olduğunu ve ne için kullanıldığına yakından bakalım.


yer, iç mekan içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Lamine parke altında şilte kullanmasının bir nedeni, döşeme sürecini iyileştirmesidir. Lamine parkeler, birbirine lamine edilmiş ince ahşap katmanlarından oluşur, bu nedenle üzerinde çalışılacak olan döşemenin pürüzsüz ve düz bir yüzeye sahip olması önemlidir. Parke altı şilteler, alt zemindeki tüm pürüzleri veya boşlukları doldurarak bu pürüzsüz yüzeyi oluşturmaya yardımcı olur. Bu da parkenin zamanla pürüzlü hale gelmesini veya kaymasını önlemeye yardımcı olacaktır. İleride maliyetli onarımlara veya değişimlerin önlenmesini sağlayacaktır.


adam içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Lamine parkelerinin altında şilte kullanılmasının bir diğer nedeni de zeminin stabilitesini arttırarak, mümkün olduğu kadar uzun süre lamine parkenin iyi durumda kalmasını sağlamasıdır. Şilteler, parkenin dayanması için tutarlı bir temel sağlayarak bir stabilite katmanı eklemeye yardımcı olur. Sabit bir taban olmadığı durumlarda döşeme gevşeyebilir veya kayabilir, bu da zeminin genel bütünlüğünü tehlikeye atabilir.

 

iç mekan, beyaz içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Uygulama sürecini iyileştirmenin ve zemin kaplamasının ömrünü arttırmanın yanı sıra, lamine parkelerin altında şilte kullanmak zemin kaplamasının genel performansını da iyileştirir. Performansı arttırmanın bir yolu da ses yalıtımını iyileştirmesidir. Parke altı şilteler, sesi emmeye ve zeminden iletilen gürültü miktarını azaltmaya yardımcı olur. Bu durum ile parke üniteleri arasında iletilen ses miktarını azaltmaya yardımcı olacaktır. Gürültünün sorun olabileceği apartman dairelerinde veya diğer çok aileli meskenlerde özellikle faydalı olan bir özelliktir.



Lamine parkenin altında şilte kullanmak, döşemeyi nemden korumaya da yardımcı olur. Şilteler, alt zemin ile parke arasında bir bariyer görevi görerek nemin zemine sızmasını önlemeye yardımcı olur. Zeminde bulunan nemi tamamen kesmek için de mutlaka şilte altına naylon serilip bohçalama yapılarak nemin parkeye geçmesi engellenmelidir. Nem, ahşabın zamanla eğilmesine veya hasar görmesine neden olabileceğinden bu durum özellikle yüksek nemli veya su hasarı riski olan alanlarda önemli kriterdir.


Genel olarak, lamine parkeler altında şilte kullanmanın sayısız faydası vardır. Döşeme sürecini optimize eder, döşemenin stabilitesini ve bütünlüğünü artırır ve gürültü iletimini azaltarak ve neme karşı koruyarak döşemenin genel performansını iyileştirir. Gereksiz bir ekstra adım gibi görünse de lamine parkelerin altında şilte kullanmanın faydaları bu çabaya değecektir.


Bu hafta lamine parkede lider bir firma olan DENDRO olarak, parke döşemenin önemli adımlarından biri olan parke altı şilteler ve özelliklerine değindik. Parke döşemeler ve ahşap tasarımlara dair diğer içeriklerimize ulaşmak; ahşap döşemede sahip olduğumuz geniş ürün gamımızı incelemek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilir, üstün hizmet kalitemizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene