Bayi Giriş
Ticari Ortamda Meşe Döşeme
16/05/2022

Konutlarda sıkça tercih edilen meşe döşemenin son zamanlarda ticari alanlarda da sıklıkla karşımıza çıktığını görmekteyiz. Evlerimizle karşılaştırdığımızda daha yoğun sirkülasyona sahip olan ticari ortamlarda kullanılan meşe döşemenin maruz kalacağı dış etkiler, konutlara oranla oldukça fazladır. Bu haftaki yazımızda ticari ortamlarda mekânın tarzını belirleyen meşe döşemeyi inceleyeceğiz. 


Atatürk Kültür Merkezi İstanbul – Dendro Meşe Lamine Parkeler


Atatürk Kültür Merkezi İstanbul – Dendro Meşe Lamine Parkeler


Yüksek dayanım oranına sahip meşe döşemelerde dikkat edilmesi gereken en önemli konu, kullanılacak mekanlardaki kullanıcı trafiği ve onun yaratacağı etkilerdir. Ev ortamına göre kullanıcı yüküne ve yıpranma etkilerine daha çok açık olan ticari alanlarda, meşe döşemeler doğal yapısı gereği dayanıklı ve bakımı kolay olması ile gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. 


Kolay bakım sunan meşe döşemelerde dış etkenler sonucu yüzeyde oluşan kir, leke, iz ve çiziklerin olması durumunda yüzeye zımparalama işlemi uygulayarak, döşemenin ilk günkü halini alması sağlanabilir. Dayanım oranın çoğu ağaç türüne oranla yüksek oluşu, hasar sonucu oluşan tadilat ihtiyaçlarının da az oranda olması demektir. Ziyaretçilerin konforlu bir şekilde hareket edemediği, ortamdaki ışığı yansıtarak göz konforunu bozan ve kaygan yüzeye sahip olması nedeniyle adımlarda sürekli dikkatli davranmayı gerektiren seramik ve mermer döşemeler gibi zemin alternatifleri ile karşılaştırıldığında, meşe daha doğru ve konforlu bir tercih olacaktır.


Atatürk Kültür Merkezi İstanbul – Dendro Meşe Lamine Parkeler


Döşemede meşe, masif ve lamine parke seçenekleri ile karşımıza çıkmaktadır. Ticari ortamda kullanılacak lamine meşe döşeme, diğer döşeme alternatiflerine göre oldukça yüksek performans gösterir. Mühendislik döşeme olarak da geçen bu döşemeler fabrika ortamında yüksek basınç ile işlenmiş katmanlı yapıya sahip olması nedeniyle dayanıklılığı diğer parkelere oranla çok daha yüksektir. Bu nedenle kullanıcı trafiğinin yoğun olduğu yerler için ideal bir tercih olacaktır.


Dendro’nun sunmuş olduğu geniş ürün ve renk gamında, farklı tarzda iç dekorasyon konseptine sahip ticari mekânlara uygun olacak bir tercih mutlaka yer almaktadır. Açık renkte bir döşeme ihtiyacı bulunan ticari iç mekanlarda Dendro - Nysa uygun bir tercih olarak sunulabilir. Modern desene sahip Nysa, diğer parkelerin klasik çizgilerine karşın modern tarzıyla dikkat çekici bir yüzey etkisi yaratacaktır.


iç mekan, yer, tavan, ahşap içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Galata Kulesi İstanbul – Dendro Meşe Lamine Parkeler


Dendro, geniş ürün gamıyla birçok ticari projenin zemin uygulamalarında yer almasıyla sektörün lokomotif markalarından biri konumundadır.  İstanbul siluetinin eşsiz yapısı Galata Kulesi’nde, kent belleğinde sahip olduğu yerle her zaman özel olan Atatürk Kültür Merkezi projesi gibi önemli projelerde tercih edilmiş bir markadır. 


Restoran, mağaza ve kafeler başta olmak üzere ticari projelerinizde ve çok daha fazlasında Dendro ürünlerini tercih etmek için bizlerle iletişime geçebilir, ürünlerimizin tamamını web sitemizden inceleyebilirsiniz. 


Kaynakça:

dendro.com.tr

archdaily.com


© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene