Bayi Giriş
Parke Bitişlerini Tanıyalım: Cilalı, Yağlı ve Mat
15/05/2023

Eviniz ve ofisiniz için döşeme tercih etmeye çalıştığınızda birçok seçeneğin mevcut olduğunu görürsünüz. Döşemeniz için en uygun seçenek ise sağlıklı olan ve doğal malzemeden üretilen parkelerdir. Parke döşeme, şık ve zamansız görünümü nedeniyle birçok ev sahibi için en mükemmel bir tercihtir. Ayrıca bakımları düzenli yapıldığında onlarca yıl dayanabilir. Lamine parkede üç farklı yüzey bitişi mevcuttur: cilalı, yağlı ve mat cilalı. Bu kaplamaların her biri, evinizde hangi tür kaplamanın kullanılacağına karar verirken göz önünde bulundurmanız gerekir. Çünkü her bir tür kendi içinde avantajlara ve dezavantajlara sahiptir. Bu yazımızda parke bitişlerine daha yakından bakmanızı sağlıyoruz.


Eviniz ve ofisiniz için döşeme tercih etmeye çalıştığınızda birçok seçeneğin mevcut olduğunu görürsünüz. Döşemeniz için en uygun seçenek ise sağlıklı olan ve doğal malzemeden üretilen parkelerdir. Parke döşeme, şık ve zamansız görünümü nedeniyle birçok ev sahibi için en mükemmel bir tercihtir. Ayrıca bakımları düzenli yapıldığında onlarca yıl dayanabilir.


Lamine parkede üç farklı yüzey bitişi mevcuttur: cilalı, yağlı ve mat cilalı. Bu kaplamaların her biri, evinizde hangi tür kaplamanın kullanılacağına karar verirken göz önünde bulundurmanız gerekir. Çünkü her bir tür kendi içinde avantajlara ve dezavantajlara sahiptir. Bu yazımızda parke bitişlerine daha yakından bakmanızı sağlıyoruz.


Atelier Serisi, Honey

Cilalı Lamine Parke
Cilalı lamine parke, parke bitiş yüzey çeşitleri arasında en yüksek parlaklığa sahip olan türdür. Uygulama yapılan her odayı lüks ve zarif gösterir. Temizliği kolay olan bu parke bitiş yüzeyinin ufak dezavantajları da vardır. Cilalı yüzeyler döşemenin yoğun aşınma ve yıpranmaya maruz kaldığı alanlarda en iyi seçenek olarak düşünülebilir. Cila, doğrudan ahşabın üzerine uygulanır ve ek bir koruma tabakası oluşturur. İstenilen her gloss (parlaklık) değerinde cila uygulanabildiği gibi genellikle 2 tip cila uygulanır. Cila uygulaması yağlı lamine parke uygulamasına kıyasla çok daha uzun ömürlüdür ve düzenli bakım gerektirmez.

Pure Line Serisi, Dara

Yağlı Parke Yüzeyler
Yağlı parke yüzeyler, ahşabı yalnızca yüzeysel olarak kaplayan diğer türlerin aksine ahşap damarlarının derinlerine kadar nüfuz eder. Bu özellik parkeyi nemin hasar verebileceği durumlara karşı yüksek oranda korur. Üst katmana uygulanan yağlı cila ahşap tarafından emilir ve ahşabın doğal dokusunu vurgular. Böylelikle masif ahşabın tüm doğan deseni ortaya çıkar ve lamine parke doğal görünüşle birlikte daha dayanıklı bir yapıya sahip olur. Parke üzerinde bir tabaka oluşturmadığı için ağaca temas doğrudan sağlanır. Bu nedenle yağlı yüzeyleri temizlerken yüzeye uygun temizlik malzemeleri kullanılması gerekir. Düzgün aralıklarla bakım yağı uygulanabilir. Bu sayede parke yüzeyi kullanım ömrü boyunca ilk günkü parlaklığını koruyabilir.

Country Serisi, Smyrna

Mat Cilalı Parke Yüzeyler
Mat cilalı parke yüzeyler, cilalı parke yüzeylerin bir başka çeşididir. Cilalı yüzeyler kadar parlak değildir. Minimum bakım ile lekelere, günlük aşınmalara karşı koruma sağlar.

Sonuç olarak, 3 yüzey kaplamasının tümü, bireysel ihtiyaç ve tercihlere bağlı olarak belirgin avantajlar ve dezavantajlara sahiptir. Bu nedenle parke bitiş yüzeyini tercih etmeden önce her zaman dikkatli değerlendirme yapılmalıdır.

DENDRO olarak, cilalı, yağlı ve mat bitiş yüzeyli parkeler üretiyor, farklı desen ve renk seçenekleri ile sizin için uygun lamine parke seçeneklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Hem modern hem de klasik dekorasyon tarzlarına uygun olan ve de yüksek kaliteli malzemeden üretilen lamine parke modellerimiz uzun ömürlü kullanım imkânı sunuyor.

DENDRO lamine parke çeşitlerimizi keşfetmek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilir, yaşam alanlarınızın görünümünü tazeleyebilirsiniz!

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene