Bayi Giriş
Avrupa Parke Federasyonu’nu Tanıyalım
18/09/2023

Avrupa Parke Federasyonu (FEP), Avrupa parke sektörünü tüm platformlarda temsil eden, üyelerine çeşitli veri aktarımları yapan ve tüketici için oluşturduğu standartlarla üretim kalitesini sabit tutan bir oluşumdur. Dendro’nun da üyesi olduğu bu komiteyi hep birlikte tanıyalım!

Mekanlarda Parke Kullanımı


Avrupa Parke Federasyonu, hammadde temin, üretim ve pazar alanlarında çalışarak veri toplar. Üyelerin veya bölgelerin pazar verilerini toplayarak, parke döşeme ile ilgili pazar araştırmalarını analiz eder. İlgili Avrupa mevzuatının ve standardizasyonunun takibi, bültenlerin yayınlanması, yıllık Avrupa Parke Kongresi gibi etkinlikler organize ederek üyeler arasında kurumsal ve kişisel iletişimi teşvik eder.


                          


                       Avrupa Parke Federasyonu/ European Parquet Federation (FEP)


Avrupa Parke Federasyonu’nun Üyelerine Sağladığı Hizmetler

Avrupa Parke Federasyonu üye şirketlerine çeşitli hizmetler sağlar. Düzenlenen yıllık kongre ile üyelerini parke şirketleri, tedarikçileri ve ulusal parke federasyonlarını bir araya getirir. Bu kongrelerde üyelerine sunum yaparak kendilerini tanıtma imkânı verir. Teknik, ticari ve hukuki tavsiyeler ile ilgili bilgi verir ve FEP tarafından verilen referanslar ile üyelerine çeşitli platformlarda güvenilirlik sağlar. Üye şirketlerin isimlerine FEP web sitesinde yer vererek tanınırlığını arttırır. Yılda 6 kez yayınlanan bülteni ile Avrupa parke pazarında meydan gelen gelişmeleri özetler.


FEP, her yıl verdiği ödüllerinde ise üyelerinin başarısına ışık tutar. Sürdürdüğü politika, satış, kalite ve üretimleri dahilinde yılın en başarılı firmasını seçer. Kendi standartlarında ufak bir rekabetle birlikte piyasanın nabzını yoklar.



Parke Döşeme Süreci 
                 

                                                                                     

Avrupa Parke Federasyonu Standartları

Avrupa Parke Federasyonu standardında, bir ahşap döşeme ürününün üst katman kalınlığının 2,5 mm olması durumunda “parke” olarak adlandırılabileceğini ifade eder. Bu standart, parkenin kaliteli imajının, piyasadaki diğer döşeme alternatiflerine ve aynı zamanda çok sayıda imitasyona karşı korunmasına olanak tanır. Dendro’nun da sahip olduğu bu standartlar, kalite ve ideal kullanım için Avrupa Parke Federasyonu tarafından belirlenmiştir. Hem üretici hem de tüketici arasında sağlıklı bir köprü kuran federasyon, çalışmalarını iki taraf için de sürdürür. 


Kullanıcılar için belirlediği çok katmanlı ahşap parke standartları, aşınma tabakası kalınlığına göre;


Parke > 2,5 mm

Ahşap döşemeler < 2,5 mm

Kaplama döşemeleri < 0,7 mm şeklindedir.


Masif ahşap parke için belirlediği standartları ise;

Mozaik parke 8 mm

Lamba parke 6-13 mm

Masif parke > 13 mm şeklindedir.




Sürdürülebilir Bakış Açısı

FEP, Avrupa Birliği’nin Avrupa Yeşil Anlaşması’yla birlikte, odun talebini sağlamaya yönelik eylemi için Sürdürülebilir Karbon Döngüleri, Binaların Enerji Performansı, Döngüsel Ekonomi Eylem Planı gibi projeleriyle de sürdürülebilirliğe destek veriyor. Çevreciler, Biyoçeşitlilik Stratejisi aracılığıyla odun hasadını sınırlandırdığı için sürdürülebilir hareketi önemseyen FEP ve üyeleri için bu plan oldukça yararlı bulunuyor. Parkenin hammaddeden tüketicilerin evine kadar olan yolculuğunda, ekolojik dengenin bozulmaması federasyon için oldukça önemli.



2022 Hamburg FEP Yıllık Kongresi


2022 Hamburg Kongresi’nde Ele Alınan Sorunlar

FEP, 2022 yılında düzenlediği Hamburg kongresinde, Avrupa’da parke tüketiminin 2021’de 5.8 oranında arttığını ve bunun nedeninin pandemi sonrası evlerin yenilenmesi, hayat harcamalarının artması sebebiyle gerçekleştiğini açıkladı. Tüketimin artmasına yönelik çalışmalardan bahsederek, üyeleriyle gerekli verileri ve hazırlıkları paylaştı. Talebin artmasıyla malzeme tedariğinin çözümü de masaya yatırıldı. Tutkal, cila gibi yan malzemelerin de bu paralelde ulaşılabilirliğinin kısıtlanması konuşulan sorunlar arasında yer aldı. Küresel enflasyon, enerji maliyetleri ve vasıflı işçi gücüne olan erişim gibi başlıklar da yine kongrede kısa ve uzun vadede planlanan stratejilerle çözüme kavuşturuldu.

 

Spesifik olarak parkeye yoğunlaşarak, çeşitli kriterleriyle kaliteyi her zaman ve her yerde sabitlemeyi amaçlayan FEP, Avrupa genelinde çalışmalarını sürdürerek parke pazarı için her türlü desteği yapar. Üyeleri için sunduğu ayrıcalıklarla ve tüketici memnuniyeti için aldığı kararlarla sektörü ileriye taşımayı amaçlar.

 

DENDRO ürünlerini incelemek için sayfayı ziyaret etmeyi unutmayın!

 

 

Kaynakça:

 https://www.parquet.net/p/index.html 


© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene