Bayi Giriş
2023 Yılının Rengi Belli Oldu; Viva Magenta
19/12/2022

Dünyada renk kodları alanında lider firma olan Pantone; merakla beklenen yılın rengini açıkladı. 2023 yılının rengi Viva Magenta 18-1750 oldu. 




Pantone 1963 yılında kurulmuş bir renk uyumlama sistemi firmasıdır. Bünyesinde 10.000’den fazla rengi barındıran şirket, sahip olduğu renk uyumlama sistemi ile her bir renge özel kod atamaktadır. Böylelikle her bir renk özelleşmektedir ve benzer tonlar ile karıştırılması önlenmektedir. Bu özellik ile tasarıma dayalı işlerde büyük kolaylık sağlanmaktadır. Belirlenen renk, işin üretimi süresince farklı paydaşlar ile ortak olarak kullanılabileceği bir platform oluşturmaktadır. Bu nedenle tekstil, güzellik, grafik, iç mimari, mimarlık ve endüstriyel tasarım alanlarında etkin olarak kullanılmaktadır. 



İlk kez 2001 yılında açıkladıkları ‘’Pantone Yılın Rengi’’ seçimi, tasarım dünyasının dikkatle takip ettiği bir başlıktır. Pantone, yeni yılın trend olacak rengini her yıl medyaya sunar ve tasarım dünyasının öne çıkacak rengi öngörür. 2023 yılının rengi olan Viva Magenta; canlılık, güç, cesaret, neşe, coşku ve iyimserlik duygularını yansıtmaktadır. Viva Magenta’da; kırmızının sahip olduğu güçlü his, bordonun sahip olduğu cesurluk ile buluşmaktadır. Kırmızı kökenli renk, dünyada bilinen en parlak boyalardan biri olan kokineal kırmızısından da ilham almaktadır. İç gücümüzü geliştirmeyi ve ruhumuzu canlandırmayı vadeden Viva Magenta, bu yılın öne çıkacak rengi olacak!


Kırmızı ve bordonun güçlü ruhundan ilham alan birkaç mimari projeyi DENDRO olarak sizler için derledik:


Zhenyige Chengdu Genel Merkezinin Yenilenmesi / Fanzhu Tasarımı © Haiting Sun


Maggie Merkezi / Ab Rogers Design © John Short


San Francisco de Mostazal Vehicle Weight Control Plaza / Bastias Cardemil Arquitectos © Pablo Casals Aguirre


Resa San Mamés / Masquespacio © Masquespacio


Bu hafta lamine parkede lider firma DENDRO olarak yılın rengi ‘’Viva Magenta’’nın ilhamını irdeledik. Parke döşemeler ve ahşap tasarımlara dair diğer içeriklerimize ulaşmak; ahşap döşemede sahip olduğumuz geniş ürün gamımızı incelemek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilir, üstün hizmet kalitemizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Görsel Kaynakçası:

archdaily.com

dezeen.com

pantone.com

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene