Bayi Giriş
Referans: Maya Kemer Göktürk
13/06/2022

Maya Kemer projesi İstanbul’un Avrupa yakasında ferah, huzurlu ve korunmuş doğal güzelliklere sahip olan ilçesi Kemerburgaz’da yer almaktadır. Yenilikçi bir planlamaya sahip mimarisiyle öne çıkan projenin zemin döşeme kaplamasını DENDRO üstlenmiştir. DENDRO doğal lamine parke ürünlerinin tercih edildiği proje, doğal yaşam konseptine uyumlu bir iç mimari tasarıma sahiptir.



‘’Maya Kemer’’ projesine uzun yıllardır inşaat sektöründe tecrübe sahibi olan, MAYA Grubu’na bağlı MAYA Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. şirketi tarafından imza atılmıştır. Proje temellerine 2018 yılında girişen MAYA Grup, konut teslimlerine Haziran 2022 tarihi itibariyle başlamıştır. Yatay mimari, loft ve villa yaşam şekillerinin bir arada sunulduğu projenin yer aldığı Kemerburgaz, İstanbul’un doğal güzelliğini en iyi korumuş nadir bölgelerinden biri olma özelliğiyle öne çıkan bir ilçe konumundadır. Projenin tasarımını yıllardır çeşitli lüks ve prestijli yapılara imza atan Mimar Koray Yavuzer ve ekibi üstlenmiştir.



Proje lokasyonu hem İstanbul şehir alanı içerisinde yer alan hem de doğal güzellikleri ile yeşil niteliğini korumuş bir ilçe olan Kemerburgaz’da yer almaktadır. Proje 3 etaptan oluşmaktadır. Projenin tasarımında Mimar Koray Yavuzer, doğal çevreyi koruyacak ve doğal araziye uyumlu olan, orman manzarasına hakim tasarım konsepti geliştirmiştir. Proje A, B, ve C tiplerinde bloklardan oluşan yapılar içermekte olup 1+1 plandan 5+1 konut planına uzanan geniş ve kullanışlı dairelere sahiptir.



Proje konumunun özelliği mimari tasarımda özel çözümleri gerekli kılmıştır. Farklı büyüklükteki dairelerin aynı blok içerisinde çözümlenmesi gerekmiştir. Farklı boyuttaki yapıların dış cephe uyumunu sağlamak için doğal renk ve asimetrik tasarımlara başvurulmuştur. Her yapı toprağa değen, bahçeye açılan, orman manzarasına hakim daire planları çevresinde inşa edilmiştir. Bunu gerçekleştirebilmek için plan sisteminde farklılığa gidilmiş ve doğal çevre ile iç içe geçen doğal iç mimari tasarımda plan sistemleri oluşturulmuştur. 



Geniş yaşam alanları sunan ‘’Maya Kemer’’ projesinin iç tasarımında kaliteli ve modern tasarımlar tercih edilmiştir. İç mimari tasarımda döşeme kaplaması için birinci sınıf kalitedeki DENDRO lamine parkeler kullanılmıştır. Kullanılan meşe lamine parkeler ile proje konsept bütünlüğü sağlanmıştır. Kalite ve konfor başlığı adı altında, proje katalog görsellerinde yer alan DENDRO lamine parke döşemeler, geniş pencereye sahip ve doğal ışığı en iyi şekilde içeri alan dairelerde ışığı en doğru şekilde yansıtarak daire içinde sıcak bir atmosfer oluşturmaktadır. 



Projelere değer katan, sıcak bir atmosfer oluşturduğu gibi kaliteli ve konforlu kullanım imkânı sunan DENDRO parkeler projelerde tercih edilmeye devam ediyor. Birinci sınıf ahşap ile üretilen ve modern tasarımlarla kullanıcısına ulaşan DENDRO parke ürünlerini incelemek ve parkeyle ilgili yazılarımıza ulaşmak için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 


Fotoğraflar: 

Studiomajo – Engin Gerçek


Kaynakça:

dendro.com.tr

mayakemerevleri.com


© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene