Bayi Giriş
Vietnam’da Sürdürülebilir Bir Proje: Yüzen Bambu Ev
24/07/2023

Mimarlar doğayla uyumlu yaşam alanlarını inşa etme hedeflerini her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyor. Sürdürülebilir projeler ile dünyayı umutlu bir gelecek bekliyor. H&P Architects'in "Yüzen Bambu Ev" projesi de bu projelerden biri. Proje, mimari tasarımı ve sürdürülebilirlik hedefleri ile ön plana çıkan detaylara sahip.



Bu hafta, yerel malzeme ve teknikler kullanılarak inşa edilmiş, modern konut projesini inceliyoruz. 



Vietnam’ın Mekong Deltası, çoğu kişinin geçimini nehirden sağladığı bir bölgedir. Bölge aynı zamanda turistik bir alandır. Bunlara karşın Mekong Deltası bir takım zorluklarla karşı karşıya. Bölge, küresel iklim krizinden en çok etkilenen yerlerden biridir. Her yıl su seviyesi artmaktadır. Her geçen sürede daha çok kişi yüzen bir eve ihtiyaç duymaktadır. Bu anlamda, Yüzen Bambu Ev projesi gelecekte daha yaşanılabilir bir çözüm önerisi sunuyor. 



Yüzen Bambu Ev, bir ailenin rahatça yaşayabileceği büyüklüğe sahip. Evin üç odası bulunmaktadır. Ev, 6m x 6m’lik taban alanının üzerine kuruludur. Evin su ile temas eden alanında plastik variller yer alır. Bu sayede evin su üzerinde kalması sağlanmaktadır. Evin dış ve iç duvarları sıkıştırılmış bambu levhalar, yapraklar, delikli demir ve bambu paneller kullanılarak inşa edilmiştir. Ayrıca evin çatısı bölgenin geleneksel mimarisi ile uyumludur. Dik çatı, güneş enerjisinden faydalanmak için de avantaj sunmaktadır. 



Gelecekte ise Yüzen Bambu Evlerin daha fazla kişi tarafından kullanılacağı tahmin edilmektedir. Yüzen Bambu Evler; oyun alanlarına, sebze yetiştirme alanlarına veya balık yetiştirme alanları gibi farklı alanlara hizmet vermesi beklenmektedir. Ayrıca bina düşük maliyetli olması nedeniyle düşük gelirli aileler için de uygun bir tercih olarak.


Diğer yazılarımızı takip etmek için Blog sayfamızı takip edin!


Kaynakça:

arch2o.com


Fotoğraflar:

Le Minh Hoang


© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene