Bayi Giriş
Parkeyi Hangi Yönde Döşemeliyiz?
10/10/2022

Lamine parke döşemeler kullanım ömrü uzun olan döşeme sistemleridir. Montajı tamamlandıktan sonra bile uzun yıllar ilk günkü görünümü korur, sağlıklı yaşam alanları sunması nedeniyle döşeme kaplaması tercihinde kusursuz bir seçenektir. Ayrıca, parke döşemelerin kusursuz olması için döşeme yönüne doğru karar vermek önemlidir. Mağazada veya elektronik ortamda sipariş verdiğiniz döşemelerin evinizde arzuladığınız gibi yer alması için evinizi iyi gözlemeniz, sonrasında parke döşeme yönüne karar vermeniz gerekir. Bu hafta sizler için parke döşeme yönüne karar vermede yardımcı olacak konu başlıklarını derledik.



Lamine parke döşemeler, doğal malzemeden üretildiği için sıklıkla tercih edilir. Parkelerin optimum düzeyde performans gösterebilmesi için görsel ve yapısal olarak bir bütünlük oluşturması gerekir. Parke montajı öncesi döşeme yapılacak zemin, evin mimari yapısı ve odaların aldığı güneş ışığı oranı toplu ele alınarak değerlendirilmelidir. 


iç mekan, oda, yer, duvar içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Taşıyıcı Sisteme Uygunluk

Günümüzde binalar çoğunluklu olarak betonarme taşıyıcı sistemleri ile inşa edilir. Bu nedenle parkelerin döşeme yönü taşıyıcı sistem üzerinde etkileyici bir rolü olmayacaktır. Ahşap taşıyıcı sistemli yapılarda ise parke döşeme yönü önemlidir. Parkeler ahşap kirişlerin yönü dikkate alınarak monte edilmelidir. Kirişlerde sarkma ihtimalini minimize etmek için parkeler kirişlere dik yönde döşenmelidir.



Işık Miktarı

Parkelerin gün ışığı kaynağına doğru ve uzun duvara paralel olarak döşenmesi daha ferah iç mekân algısı sağlayacaktır.



Döşenecek Alanın Formu

Döşenecek alanınız kare forma sahip ise, parkenin döşeme yönünüz güneş ışığını dik alacak şekilde olmalıdır. Dikdörtgen forma yakın alanlarda ise, parke panellerinin uzun kenarlara paralel şekilde döşenmesi tercih edilmelidir.


Bu hafta sizler için parke döşeme yönleri hakkında yol gösterici olacak konu başlıklarını derledik. Ahşaba ve tasarıma dair diğer bilgilendirici yazılarımıza ulaşmak, ahşap döşemede sahip olduğumuz geniş ürün gamımızı incelemek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilir, üstün hizmet kalitemizden yararlanmak için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene