Bayi Giriş
Dekoratif Parkeler: Çağdaş Bir Dokunuş
02/02/2024

Parke, mekanlara sıcaklık, doku ve incelik katan bir tasarım öğesidir. Zemin, bir odanın genel tasarımı için bir tuval görevi görür. Benzersiz desenlerden ve zengin estetikten yararlanarak, zemin tasarımı sadece temel bir unsur olmaktan çıkıp kendi başına bir ifade parçasına dönüşebilir. Bu blog yazısında, parkelerde çeşitli desenlerin kullanımına ilişkin ipuçlarına yer vereceğiz.


Görsel dezeen.com sitesinden alındı.

Ahşap parke zeminler, evinizdeki her alana sıcaklık ve karakter getiren zamansız bir seçenektir. Çarpıcı parke ahşap karo tasarımları basitten karmaşık geometrik desenlere kadar çeşitlilik gösterir ve birçok farklı tasarımı kapsayabilir. Her bir parke deseni, dekoratif bir desen oluşturmak için bir araya getirilmiş ahşap bloklardan oluşturulur. Popüler tasarımlar arasında balıksırtı ve chevron yer alır. Öte yandan, her biri kendine özgü desen ve stile sahip başka parke tasarımları da vardır. Parke zemini ahşap parçalarından oluşan bir mozaik gibi düşünülebilir.

Ahşap zemin fikirlerinizi tamamlayacak doğru dekoru seçmek çok önemlidir çünkü bir odanın genel estetiğini ve atmosferini önemli ölçüde etkileyebilir. Çok çeşitli desen tasarımları barındıran parke tasarımları arasından uygun alternatifleri seçmek için zaman ayırarak evinize neşe ve konfor getirecek güzel bir atmosfer oluşturabilirsiniz! Yazının devamında, farklı desenler sunan dekoratif parkeler için stil önerilerine değineceğiz.

1.     Mobilya Seçimi

Cesur mobilya parçaları, göze çarpan bir kontrast oluşturarak parke tasarımını tamamlayabilir ve odanın görsel algısına etkileyici bir boyut katabilir. Karmaşık desenleri ve dokularıyla bilinen parke zemin, cesur çizgilere, renklere veya dokulara sahip mobilyalarla eşleştirilerek zenginleştirilebilir. Cesur mobilya parçaları, parke tasarımının karmaşık desenlerini daha minimalist tasarım öğeleriyle dengeleyerek bir odada denge hissi de yaratabilir.

Lizbon'da 1930'lardan kalma bir apartman dairesinin dama tahtasını andıran iddialı parke tasarımı ile birlikte kullanılan karakteristik mobilyaların sergilediği uyum, dikkat çekicidir. Yüksek enerjili ve dikkat çekici mobilyaların desenli parkelerle olan iddialı ilişkisi, mekana modern ve dinamik bir atmosfer kazandırarak estetik bir denge oluşturduğu görülebilir. Örnek dairedeki mobilyaların canlı renkleri ve seçkin dokuları, mekanın karakterini güçlendirir ve görsel açıdan çarpıcı bir etki yaratır. Böylece, modern tasarım anlayışını benimseyenler için göz alıcı ve ilham verici bir iç mekan düzeni ortaya çıkar.


Görsel dezeen.com’dan alındı.

Dendro’nun Atelier (Patterns) Koleksiyonu’nun bir parçası olan Daidalos-D76 ürünü, yaşam alanlarında benzer bir etkiyi yakalamak isteyenler için doğru bir tercih olabilir. Daidos, göz kamaştırıcı deseni, renginin büyük budaklı dokusu ve fırçalanmış mat cilalı yüzeyi ile alışılmışın dışında bir etki taşıyor. 


Dendro Atelier (Patterns) Koleksiyonu – Daidalos-D76  

2.     Çağdaş Şıklık

Çağdaş dekor, tasarıma temiz çizgiler, cesur renkler ve geometrik şekiller katarak şık ve modern bir görünüm için parke tasarımını tamamlayabilir. Parke tasarımının zamansız ve klasik bir havası vardır, ancak çağdaş dekor unsurlarıyla eşleştirilmesi hem şık hem de işlevsel olan taze ve güncellenmiş bir görünüm yaratabilir. Mekana ihtişam ve parlaklık katmak için soyut sanat eserleri, metalik vurgular gibi modern tasarım unsurları kullanılabilir.

Parke, iç mekan tasarımı söz konusu olduğunda en sofistike seçeneklerden biri olabilir. Bu örnekte, meşe blokların çapraz ritmik hareketinin, bu çağdaş bir tavırda döşenmiş odanın zarafetini pekiştirdiği, mobilyaların sıcak tonlarını yansıttığı görülüyor.


Görsel melaniejadedesign.com sitesinden alındı.

Dendro’nun Aşiyan-D60 ürünü, yaşam alanlarında çağdaş bir şıklık arayanlar için benzer bir etkiyi sunuyor. Atelier (Patterns) Koleksiyon ürünü olan Aşiyan, romantik, göz alıcı ve alımlı bir tavır sergiliyor. Hayranlık uyandıran sıcak renk tonu ve modern dinamik tasarımıyla, şık mekanların nitelikli bir tamamlayıcı bileşeni haline geliyor.


Dendro Atelier (Patterns) Koleksiyonu – Aşiyan-D60

3.     Monokromatik Palet

Monokromatik bir renk düzeni, oda boyunca tek bir rengin farklı tonlarını ve renk tonlarını kullanarak dekorda bir uyum ve denge duygusu yaratmayı ifade eder. Tek renkli bir renk paleti kullanımı, uyumlu ve abartısız bir tasarım şeması oluştururken döşemenin doğal güzelliğini ve karmaşık desenlerini vurgular. Böylece parke zeminle sofistike bir görünüm yaratabilir. Parke tasarımı seçiminde tek renkli bir renk düzeni kullanılıyorsa, ahşabın doğal tonlarını ve dokularını tamamlayan renkleri seçmek önemlidir. Sıcak bir bej veya soğuk bir gri, parke tasarımının doğal güzelliğini tamamlayan bir sıcaklık ve derinlik hissi yaratabilir.


Görsel melaniejadedesign.com sitesinden alındı.

Görsel woodpeckerflooring.co.uk sitesinden alındı.

Dendro Marküteri (Squares) Koleksiyonu’nun Bergama ürünü, böyle bir stil arayanlar için birebirdir. Etkileyici tasarımı ve renk geçişleri, tek başına mekana dinamizm katmaya yetiyor.

Birden fazla geometrik desen oluşturacak şekilde düzenlenmiş farklı kalınlıklarda plakalar, Fransız esintili bir tasarım dilini çağrıştırıyor. Bu şekiller karmaşık bir parke deseninde düzenleniyor ve kare bir kenarlıkla çerçeveleniyor. Bu benzersiz oluşumun bir sonucu olarak Bergama tasarımı, ahşap damarlarının belirgin özelliklerini sergileme konusunda iyi bir iş çıkarıyor.


Dendro Marküteri (Squares) Koleksiyonu – Bergama

 

Kaynaklar

https://www.melaniejadedesign.com/10-parquet-wood-flooring-ideas/

https://www.dezeen.com/2022/02/27/parquet-flooring-interiors-lookbooks/

https://www.houseandgarden.co.uk/gallery/wood-flooring

 

 

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene