Kronoswiss Grand Selection: Modern Estetik ve Sürdürülebilir Yenilik | DENDRO Parke Sanayi A.Ş.
Bayi Giriş
Kronoswiss Grand Selection: Modern Estetik ve Sürdürülebilir Yenilik
24/07/2024
Mimari tasarımda zeminler, mekânın karakterini belirleyen temel unsurlardan biridir. Kronoswiss Laminat Parke ürünleri Grand Selection seçkisinde yer alan ahşap zeminler, yaşam alanlarına estetik bir karakter katmakla kalmaz, aynı zamanda sürdürülebilir üretim süreçleri ile doğayı koruma misyonu taşır. İsviçre’nin yerel ormanlarından elde edilen bu zeminler, döngüsel yaklaşımı ve modern detaylarıyla mimari projelerde kalite ve çevre duyarlılığını bir araya getirir.



Kronoswiss Laminat Parke- Grand Selection- Perfection Collection, Alpine Nature-D6116
 
Dendro’nun distribütörlüğünü üstlendiği Kronoswiss Laminat Parke altındaki Grand Selection zeminleri, İsviçre'nin yerel ve sürdürülebilir ormanlarından elde edilen taze ahşap kullanılarak üretilir. Yedi ayrı koleksiyon etrafında gruplanan bu ürünlerin yüksek kaliteli ürünleri, İsviçre'de üretilen ve "Swiss Wood" işareti ile tanımlanan yerel kaynaklara ve sürdürülebilir üretim süreçlerine dayanır.
 

Sürdürülebilir Üretim, Döngüsel Tüketim

 
Üretim sürecinde, yerel işletmeleri desteklemek büyük önem taşır. İsviçre'deki tesislerde üretilen zeminler, yerel hammadde kaynaklarını kullanarak uzun taşıma mesafelerinden kaçınmayı önemsiyor. Ahşabın üçte biri, maliyetli olsa da özenle hazırlanmış dik yamaç kesimlerinden geliyor. Ancak bu yaklaşım, kullanılmayan kaynakları değerlendirmekle sonuçlanırken İsviçre ormanlarının yenilenmesine de aktif katkı koyuyor. Herhangi bir zamanda yeniden yetişebilecek ağaçtan daha fazlasının kesilmemesini öngören bir ormancılık ilkesi olarak ifade edilen sürdürülebilirlik açılımı, bir tanımın ötesinde, bir hedef ve yatırım yaklaşımı olarak karşılık buluyor. Bu nedenle ahşap temin edilen ormanların yeniden ağaçlandırılmasına yatırım yapılıyor: Kesilen her ağaç için yeni bir ağaç dikiliyor. Bu şekilde yerel ormancılar da destekleniyor ve monokültürden kaçınılıyor. Böylece, çevresel endişe ve duyarlılıkların karar alma süreçlerinde ne kadar etkin olduğunu gösteriyor. ISO 14001 sertifikalı çevre yönetim sistemi de bunu doğruluyor. Kaynak tüketimi sürekli olarak optimize ediliyor. İhtiyatlı ürün planlaması ve hammadde tedariğinden, verimli ve çevreyle uyumlu üretim süreçleri ile malzemelerin geri dönüşümüne uzanan döngüsel bir organizasyon çerçevesinde hareket ediliyor.
 


Görsel grandselection.com sitesinden alındı.

 
İsviçre ormanları, tüm Grand Selection zeminlerinin üretimine ilişkin doğal olarak yenilenebilir hammadde ahşabı sağlıyor. Benimsenen sürdürülebilir yaklaşım çerçevesinde ahşabın sorumlu kullanımına yönelik, malzemenin yalnızca sürdürülebilir ormancılıktan elde edilmesi önemseniyor. Bu yaklaşıma paralel şekilde, Grand Selection zeminleri, yeni ahşap materyallerin yanı sıra, ahşap endüstrisinin artık kullanılmayan atıklarını da kullanıma dahil ediyor. Kronoswiss bünyesinde ahşabın "birkaç ömrü" olduğu vurgulanıyor. Talaş, levha, yonga ve diğer atık malzemeler gelişmiş teknolojiler sayesinde geri dönüştürülerek zemin üretiminde değerlendiriliyor. En son adımda, ahşap yakılıyor ve böylece üretim için bir enerji tedarikçisi olarak döngüsel bir sürece hizmet ediyor. Bu sayede, zeminler hem yüksek sürdürülebilirlik standardını karşılıyor hem de geri dönüşüm yoluyla çevreye katkıda bulunuyor.
 
Kaynak ve enerji verimliliği önlemlerine sürekli biçimde yatırım yapan ve 2010 yılından bu yana enerji verimliliğini artırıp CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik bir enerji yönetim sistemine sahip olan Kronoswiss’in termal enerjisinin %90'ından fazlası yenilenebilir, iklim açısından nötr kaynaklardan geliyor. Devam eden süreç optimizasyonları sayesinde, fosil yakıtlar yerine yenilenebilir termal enerji kullanarak tüm ürünlerin CO2-nötr olarak gerçekleşmesi sağlanıyor. Örneğin, üretimde hammadde, su ve enerji tüketimini mümkün olduğunca düşük tutmak ve tatlı su tasarrufu sağlamak için yağmur suyu toplanarak buharlaşma kayıpları telafi ediliyor. Bu şekilde karbon ayak izini minimize edilirken ürün yelpazesi kaynak dostu haline geliyor.


Görsel grandselection.com sitesinden alındı.

 
İnsanları, hayvanları, bitkileri, bunların biyotik topluluklarını ve yaşam alanlarını zararlı hava kirliliğinden korumayı amaçlayan Hava Kirliliği Kontrol Yönetmeliği (LRV) çerçevesinde İsviçre'de geçerli olan emisyon sınırları, 2023 Ocak ayından itibaren önemli ölçüde sıkılaştırıldı. Kronoswiss, Grand Selection ürünlerini söz konusu katı emisyon yönetmeliklerinden biri altında üretiyor.
 

Kronoswiss Grand Selection: Dayanıklı, Estetik, Çevreci

 
Distribütörlüğünü Dendro’nun üstlendiği Kronoswiss Laminat Parke şemsiyesi altında yer alan Grand Selection koleksiyon ürünlerinin üretim süreci, çevresel standartlara tam uyumludur. Üretim tesisleri, modern teknolojilerle donatılmış olup, emisyon ve çevre koruma gereksinimlerine titizlikle uyulur. Zeminlerin üretiminde, pestisitler veya zararlı ağır metaller kullanılmaz. Bu da ürünlerin ekolojik dengesini destekler. Yüksek otomasyon derecesi ve etkin üretim süreçleri sayesinde, zemin ürünleri yüksek kalitede üretilir. Enerji ve ısı döngüleri entegre edilerek, üretim sürecinde enerji verimliliği en üst düzeye çıkarılır. Bu, hem çevreye hem de üretim maliyetlerine olumlu yansır.
 


Kronoswiss Laminat Parke- Grand Selection- Origin Collection, Sunset-D4493

 
Doğal hammadde olan ahşaptan üretilen zemin ürünleri yüksek kaliteye sahiptir ve dayanıklılığı ile yaşam alanlarınıza karakter kazandırmak için iyi bir seçenektir. Tasarımlarında doğal malzemeden esinlenilen ürünler, yüksek kaliteli bir masif ahşap zemin gibi görünmekle kalmaz, aynı zamanda dekor ve doku anlamında gösterdiği uyum sebebiyle öyle hissettirir.
 
Grand Selection kapsamındaki tüm zeminler, "AC5/Class 33" ile en yüksek kullanım sınıfına sahiptir. Aşınmaya dayanıklı "çizilmez" bir kaplama da üst düzey çizilme ve darbe direnci, söz konusu zeminleri dayanıklı, uzun ömürlü ve tüm odalar için uygun hale getirir.
 


Kronoswiss Laminat Parke- Grand Selection- Origin Collection, Sunshine-D4495

 
Yaygın görüş, ahşap zeminlerin suyun sıklıkla kullanıldığı odalar için doğası gereği pek uygun olmadığı yönündedir. Ancak Grand Selection zeminler suya dayanıklıdır ve bu nedenle çocuk odalar, banyolar, mutfaklar veya ticari alanlarda kullanım için de elverişlidir. Aynı şekilde, zeminlerin nemli bir şekilde silinmesi de sorun teşkil etmez.
 


Kronoswiss Laminat Parke- Grand Selection- Authentic Collection, Natural-D6106

 
Geniş yüzey alanları nedeniyle zeminlerin yaşam alanlarının sağlığı üzerinde önemli bir etkisi ve sorumluluğu vardır. Tamamen doğal malzemelerden üretilen Grand Selection zeminleri, PVC gibi zararlı maddeler içermez. CO2 nötr üretimleri, onları plastik zeminlere karşı sürdürülebilir bir alternatif haline getirir. Diğer taraftan, zeminlerin her türlü kiri, tozu ve bakterileri çekme durumuna karşın, her Grand Selection modelinde bulunan antibakteriyel yüzey, bakterilerin yayılımını aktif olarak önler. Antimikrobiyal özellikler Hohenstein Enstitüleri tarafından test edilmiş, onaylanmış ve sertifikalandırılmıştır.
 


Kronoswiss Laminat Parke- Grand Selection- Perfection Collection, Elegant-D40461


Kronoswiss Grand Selection zeminleri, yüksek kalite ve sürdürülebilirlik standartlarını bir araya getirir. Tamamen İsviçre'de üretilen bu zeminler, yerel kaynakların kullanımı, geri dönüşüm ve çevre dostu üretim süreçleri ile öne çıkar. Estetik, dayanıklılık ve çevresel sorumluluğu bir arada sunan zemin ürünleri, bugünün ve geleceğin yaşam alanlarının iç mekan tasarımında önemli bir yerde konumlanır.
 

Kaynak

https://grandselection.com/en/
 
© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene