Bayi Giriş
Mercek Altında: MEŞE
24/10/2022

Meşe, yıllardır parke üretiminde en çok tercih edilen ağaçlardan biridir. Meşe zeminler düşünüldüğünde netlik kazanması gereken ilk şey, iki ana tip meşe ağacı olduğudur; kızıl meşe ve beyaz meşe. 

Kızıl meşe döşeme; pembemsi bir tona ve daha desenli bir damara sahipken, beyaz meşe döşeme ise sarımsı bir tondadır ve kızıl meşeye kıyasla daha az damarlı bir yapıdadır. Her iki tip meşe ham halleri ile oldukça dikkat çekicidir. Bu nedenle, meşe zemin kaplamalarında genellikle şeffaf veya çok hafif renkli bir macun tercih edilir. Yine de her zevke uygun, altın renginden şık grilere ve derin çikolatalara kadar çeşitli tonlarda meşe parke çeşitleri bulunur.

Sertlik açısından, Janka derecesi 1290 olan kızıl meşe endüstri standardıdır. Yine de Janka derecesi 1360 olan beyaz meşeyle aralarında değerli bir fark yoktur. Her iki meşe parke türü de dayanıklıdır ve yoğun trafiğe sahip hanelerde kullanıma uygundur.




Sık kullanılan alanlar için kızıl meşenin avantajı, doğal desenleriyle olası çizik ve çentik izlerini gizleyebilme kapasitesidir. Dayanıklılık açısından değerlendirildiğinde ise dış mekanda kullanıma izin veren beyaz meşe çürümeye karşı dayanıklılığı ile öne çıkar.




Yüksek kaliteli meşe parke döşeme harika görüntüsüyle mülkünüzün değerini arttırır. Ancak tüm yapı malzemeleri gibi, meşenin de artıları ve eksileri vardır. Bunlar;

AVANTAJLARI

Mülk Değeri: Meşe üst düzey bir malzeme olarak kabul edilir. Meşe zemin mülkünüze değer katar.

Çok Seçeneklilik: Popüler kullanımı sayesinde meşe döşeme her türlü boyut, stil ve seçenekte mevcuttur.

Görünüm: Meşe döşeme klasik bir seçimdir ve hemen her tasarım diliyle uyumludur. Çok yönlü ve zamansız bir estetiği ile uygulandığı mekanı şık ve sofistike kılar.

Dayanıklılık: Meşe, mevcut en yoğun sert ağaçlardan biridir. Bu sertlik nedeniyle, her iki meşe türü de piyasadaki hemen hemen tüm diğer ahşap türlerinden daha dayanıklıdır. Ezilme ve çizilmeye, mantar ve böceklere ve çatlamaya karşı dayanıklıdır.

Uzun Kullanım Ömrü: Meşe parke uygulamasında kullanacağınız yüksek kaliteli cila ile zeminleriniz uzun kullanım ömrüne sahip olur. Meşe parkelerin hizmet ömrü; cilasını yenilemek kaydı ile, 25 yıl ila 40 yıl arasında değişiklik gösterir.

Bakım: Meşe için gereken bakım genellikle minimumdur ancak ahşabın nasıl bittiğine ve zemindeki trafik miktarına göre değişir. Meşe parke düzgün uygulanmışsa, büyük miktarda neme dayanabilir ve genellikle çoğu türden daha iyi performans gösterir.

Çevre dostu: Doğal bir malzeme olarak meşe böcek saldırılarına karşı dayanıklıdır ve neme karşı dayanımı vardır.




DEZAVANTAJLARI

Meşe parke zeminin dezavantaları olarak değinilen aşağıdaki hususlar sadece meşe parkelerde görülen problemler değildir. Tüm parke zemin çeşitleri için geçerlidirler.

Solma Eğilimi: Meşe parke zemin, uzun süre doğrudan güneş ışığında, koyu renkli tropik ağaçlar kadar olmasa da, solma eğilimindedir.

Kolay Çizilir: Meşe zemin iyi korunmadığı takdirde keskin ve ağır cisimler tarafından çizilebilir.

Sıvılara Karşı Hassas: Sıvı zeminde ne kadar uzun süre kalırsa, ahşabın içine o kadar derin girer ve lekeyi çıkarmak o kadar zor olur.

Özetle, görsel açıdan cezbedici seçenekler sunan meşe döşeme, dayanıklılığı ve uzun kullanım ömrü ile parke üretiminde en sık kullanılan ağaçlardandır. Dendro güvencesi, satın alacağınız meşe parkenin kalitesinden ve Dendro profesyonelleri eliyle yapılan montajın niteliğinden emin olmanızı sağlarken, sizlere iyi görünümlü ve uzun ömürlü bir kullanım sunar.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene