Bayi Giriş
Yeni Döşemem İçin Odamı Nasıl Ölçebilirim?
14/02/2022

Yeni bir yere taşındığımız zaman, yapının eski olması durumunda yaşam alanlarımızda tadilat yapmak isteyebiliriz. Boya – badana gibi alışılagelmiş yenilemelerin yanı sıra gerekli durumlarda zemin döşemelerinde de değişikliğe gidilebilir. Farklı zemin alternatiflerinin olmadığı dönemlerde inşa edilen yapılardaki fayans, seramik gibi döşeme türlerinin yerine, lamine parke gibi günümüzde sık rağbet gören, yüzeyleriyle mekân tasarımlarının bir parçası haline dönüşen zemin döşemeleri tercih edilebilir. 


Dendro, Antiphellos 


Zemin döşeme değişiklikleri diğer değişikliklere kıyasla daha dikkat gerektiren ve ön hazırlık isteyen işlemlerdir. Öncesinde çeşitli hesaplamalar yapmak gerekir. Yeni döşeme uygulanacak alanın ölçümü yapılmalı, mekân gereksinimleri düşünülmelidir. Mekânın ölçüsünün doğru alınması geri dönülmez hata riskini oldukça azaltır. Bunlardan önce iç mekân tasarımının bir bütün olduğu unutulmamalı, yeni döşemenin mekânın diğer ögeleriyle hem kullanım hem estetik olarak uyumluluğu göz ardı edilmemelidir. Seçilen malzemenin yerden ısıtma gibi yapı elemanları kullanılan mekanlara entegre edilip edilmeyeceği gibi faktörlerin hepsi hesaba katılmalıdır.


Dendro, Yesemek


Ölçü almadan önce döşeme için seçilen malzemeye göre hareket etmek gerekir. Lamine veya laminat parke gibi ürünler belirli paket ölçülerinde olduğundan, bunlardan biri döşenecekse işimiz nispeten daha kolaydır; çünkü bu ürün grubu metrekare ile satılabildiği gibi paketli olarak da temin edilebilir ve paketli olarak satın alındıysa ölçünün tamamen doğru alınamadığı durumlarda paket sayısı değiştirilerek hızlıca çözüm bulunabilmektedir. Yine de hata payını azaltmak adına duvarın birkaç farklı yerinden ölçü almak zaman kaybetmemizi engeller.



Zemin döşemesine başlanmadan önce oda koşullarının döşeme malzemesi ve işlemine uygun olacak şekilde optimal ısıda ve nem seviyesinde olmasına ve parkelerin uygulamadan önce ideal değerlerde üretilip paketlenmesine dikkat etmek gerekir. Bu konuda Dendro olarak, ciddi bir ortam ısıtma yatırımı yaparak, ısıtma altyapımızı nemlendirme ve püskürtme cihazları ile desteklemekteyiz. Üretimin ilk aşamasından itibaren gösterdiğimiz hassasiyet ve özen neticesinde parkelerimiz ideal değerleri olan 22° – 25° sıcaklık ve %50 bağıl nem koşullarında üretilip paketlenmekte, bu şekilde uzun ömürlü olmaları sağlanmaktadır.




Zemin döşeme değişikliklerinde asıl dikkat edilmesi gereken ürün grubu; halı, suni çim gibi ürünlerdir. Bunlar rulo halinde ve kesilerek satılan malzemeler olduğundan, olası bir hatalı ölçü alma durumunda tekrar başa dönmemiz kaçınılmaz olacaktır. Bu tarz döşeme değişikliklerinde zamanımızı ve bütçemizi kötü kullanmamak adına ölçü alırken azami derecede dikkat etmek gerekir.

Döşeme için lamine parke tercih edilecekse, önlem ve detaylı kısımlara ekleme yapma amacıyla elimizdeki ölçüyü birkaç santim çoğaltarak kaydetmek faydalı bir hareket olacaktır. Ardından elde edeceğimiz en önemli veri olan metrekare hesabını yapmak gerekir. Bu bilgiye de mekânın genişliğini ve uzunluğunu çarparak kolaylıkla ulaşabiliriz. Bu hesapları yaparken kapı ve pencerelerin takılmış olması, mekandaki tüm boşlukların kapatılması gibi ayrıntılar da son derece önemlidir.

Bu şekilde alanımızın ölçüsünü tespit ettikten sonra metrekare hesabı kadar önemli olan ikincil değerimiz, süpürgelikleri hesaba katarak yapacağımız çevre hesaplamasıdır. Çevre ile alan hesabı birbirine yakın sonuçlar vermekle birlikte genellikle farklı çıkar. Sağlıklı bir sonuç almak için tüm ölçümlere hâkim olmamız en doğrusudur.

Yer döşemesi olarak lamine parke seçtiğiniz durumlarda, ekolojik dengelere uygun şekilde üretilmiş, yüze yakın renk ve her mekâna uyum sağlayan 450 çeşit parkelerimizden birini tercih edebilirsiniz. Dendro Parke olarak, estetik ve teknolojiyi birleştirerek sürdürülebilir parke konusunda sektör öncülüğü yapıyoruz.

Zemin döşeme değişiklikleri konusunda profesyonel bir uzmandan yardım alabileceğiniz gibi, tüm talimatlara sırasıyla uyarak ölçünüzü kendiniz alabilir ve döşeme işlemini de kolaylıkla kendiniz halledebilirsiniz.


Dendro, Aspendos


Kaynakça:

https://halilcekin.webnode.com.tr/ 

https://www.krono-original.com/tr

https://www.skil.gen.tr/

https://bdesignvinyl.org/ 


© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene