Bayi Giriş
Ağaç Kabuğundan Tasarımlar: Kengo Kuma ve Fendi İş birliği
07/08/2023

Dünyaca ünlü Japon Mimar Kengo Kuma, modanın dev ismi Fendi için çanta ve ayakkabı tasarladı. Kuma, Japon zanaatından esinlenerek tasarladığı aksesuarlarda washi kağıdı ve ağaç kabuğunu kullandı. Bu koleksiyon ile moda endüstrisindeki estetik anlayışını sergilemiş oldu. 



Kengo Kuma'nın ayakkabı ve çanta tasarımlarına yakından bakıyoruz!




İtalya’nın Floransa şehrinde yılda iki kez düzenlenen Pitti Uomo fuarı kapsamında Haziran ayında gerçekleşen defilede, Fendi’nin İlkbahar Yaz 2024 erkek koleksiyonu tanıtıldı. Koleksiyon için Japon Mimar Kengo Kuma; Peekaboo, Baguette Soft Trunk çantaları ile Flow spor ayakkabısını tasarladı. Antik Japon zanaatından izler taşıyan aksesuarlar, Kengo Kuma’nın moda yorumunu gözler önüne seriyor.


Kengo Kuma, proje hakkındaki düşüncelerini, “Doğa ve zanaat, her zaman çalışmalarımın merkezinde olmuştur. Fendi benden çantaları ve ayakkabıları üzerine düşünmemi istediğinde, onları insan ölçeğinde küçük mimari projeler olarak düşündüm.” şeklinde dile getiriyor.



Kengo Kuma, çanta tasarımlarında origami, fener ve kimono yapımında da tercih edilen washi kağıdını kullandı. Washi kağıdı, pamuk ve ağaç kabuğundan üretilen bir ürün. Yumuşak bir dokuya sahip olan kumaş, el yapımı kağıt ile benzer görsel dokuya sahip. 



Ayrıca Mimar Kengo Kuma, Fendi markasının Pequin ahşap serisine gönderme yapan bir tasarım oluşturdu. Pequin çantalar masif ahşap kullanılarak tasarlanıyor ve çantada dikey çizgilerin ön plana çıkıyor. Kengo Kuma’nın tasarımında bu etkiyi Huş ağacı kabuğu veriyor. Çantanın dış kısmında açık renkli ağaç kabuğu yer alıyor.




Flow spor ayakkabıları ise geleneksel dokuma tekniği ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanılarak tasarlandı. Ayakkabılarının iç tabanında mantar kullanılırken alt tabanında boyasız ve biyobazlı EVA (etil vinil asetat) tercih edildi.


Fendi, Kengo Kuma ile yaptıkları iş birliği için ‘’Kengo Kuma ile iş birliğimiz yalnızca Fendi ve mimarlık arasında kurulan bir diyalog değil, aynı zamanda başka bir tasarımcı ve onların zanaatkar ve malzeme tercihleriyle bir diyalog yaratıyor.’’ açıklamasında bulundu. 


Görseller www.fendi.com adresinden ve www.globaldesignnews.com adreslerinden alıntılanmıştır.


Kaynakça:

www.dezeen.com

www.globaldesignnews.com

www.fendi.com

highxtar.com

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene