Bayi Giriş
Bebek Odası: Kız ve Erkek Çocuk için İlham Veren Tasarım Önerileri
22/05/2023

Yeni ebeveynler için en heyecan verici görevlerden biri de güzel ve ilham veren bebek odası tasarlamaktır. Renk seçiminden mobilya düzenlemeye kadar, çocuklarımızın odasının özel ve benzersiz olmasını isteriz. Bu hafta, bebek odasında ilham verecek tasarım önerilerini sizler için derledik!


Dendro Oda Göstericisi ile oluşturuldu. / Ürün: Aspendos


Bebek Odasında Parke Seçimin Faydaları

Bebeğiniz için güvenli ve rahat bir ortam yaratmak söz konusu olduğunda, döşeme göz ardı edilmemesi gerekir. Lamine parkeler, güvenli bir bebek odası için tercih edilebilecek en iyi döşeme malzemesidir.


Lamine parkeler mükemmel dayanıklılığa sahip olan sert ağaçlardan üretilmektedir ve düşük kayma katsayısına sahiptir. Bu özellik sayesiyle, bebeğiniz yerde oyun oynarken veya sürünürken düşme veya kayma ihtimali düşük olacaktır. Ayrıca pürüzsüz yüzeyi nedeniyle temizlenmesi ve bakımı kolaydır. 

 

Lamine parkeler yüksek yalıtım özelliğine sahiptir. Bebek odasında olası insan trafiği veya gürültülü, rahatsız edici sesler parke tarafından absorbe edilir. Bu sayede bebeğiniz daha rahat ve huzur içinde uyuyabilir. Ayrıca parke, toz parçacıklarının yüzeye yerleşmesini önlediği için halı veya kumaş vb. yüzeylerdeki toz akarlarının neden olacağı astım ve alerjik rahatsızlıkları minimize edecektir.



Bebek Odasında Renk Uyumu

Bebek odalarında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir diğeri de renk uyumudur. Uyumlu renkleri bir arada kullanmak bebek odasında sakinleştirici bir atmosfer oluşturacaktır. 


Erkek bebek odasında sarı veya yeşil renk ile konsept yaratılabilir veya daha parlak tonlar yerine mavi veya gri gibi nötr tonlar tercih edilebilir. Kız bebek odalarında eğlenceli ve canlı renklere yönelebilir; pembe, mor ve beyaz tercih edilebilir. Böylelikle bebeğinizin odasını masallardan bir kesite dönüştürebilirsiniz.


Renk uyumunu sağlamanın bir diğer yolu da parke döşemelerdir. Meşe gibi açık renkli ahşapları tercih etmek bebek odasında daha aydınlık bir atmosfer yaratacaktır. Veya daha koyu tonları tercih ederek odada daha sıcak bir algı yaratabilirsiniz. Dendro Lamine Parke modellerinden Arykanda, huzur veren dokusuyla bebek odasında kullanıma uygun modellerimizden sadece biri!



Bebek Odası Mobilya Tercihi

Bebek odasına mobilya tercih ederken bebeğinizin hızlı büyüyeceğini unutmamalısınız. Bu nedenle zamanla işlevini kaybetmeyecek ve bebeğiniz büyürken rahatlıkla kullanabileceğiniz sağlam parçaları tercih etmelisiniz. Çok sayıda saklama seçeneği olan dönüştürülebilir beşikler ve şifonyerler kurtarıcı olacaktır. 


Bebek odalarında mobilya tercih ederken renk uyumu da bir o kadar önemlidir. Bunun için odanın rengi ile uyumlu yatak takımı, perde ve halı tercih edebilirsiniz. Ayrıca odaya kişisel dokunuşlar ekleyebilir ve birlikte çekildiğiniz fotoğrafları duvarlara asabilirsiniz. Böylece zaman ne kadar hızlı aksarsa aksın anılarınızın gözünüzün önünde hep canlı kalmasını sağlayacaksınız.


Bebeğinizin cinsiyeti ne olursa olsun, bu ipuçları, bir bebek odası için mükemmel bir atmosfer yaratmaya yardımcı olacaktır!


DENDRO olarak, lamine parke ve masif parke ürünlerimiz ile bebek odaları için en uygun ürünleri üretiyoruz. Bebek sağlığı için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz döşeme kaplama sistemleri sunuyoruz. Geniş renk ve model skalasına sahip olmanın verdiği güvenle her tarz bebek odasına uyum sağlayacak seçenekleri bünyemizde barındırıyoruz. 


Geniş ürün gamı, çağdaş modeller, doğal doku ve tecrübe garantisi ile ürettiğimiz lamine parke ürünlerimizi incelemek için linki ziyaret etmeyi unutmayın!

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene