Bayi Giriş
2023’ün Dikkat Çekecek Mimarlık Festivalleri
02/01/2023

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen mimarlık festivalleri; mimarların çalışmalarını sergilemeleri, meslektaşlarıyla ağ kurmaları ve alandaki en son trendler ve teknolojiler hakkında güncel kalmaları için harika bir yoldur. Bu hafta; Şili’de gerçekleşecek olan XXII Mimarlık Bienali’nden Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleşecek olan Sharjah Mimarlık Triali’ne kadar yıl içerisinde öne çıkacak mimarlık festivallerini inceliyoruz.

Festival başlıkları tarih sırasına göre ele alınmıştır.


Görsel archdaily.com adresinden alıntılanmıştır. / © Colegio de Arquitectos


1-XXII Mimarlık Bienali

2019 yılında finansal kesintilere maruz kalan festival, Şili’de düzenlenmektedir. 2023 yılında yeniden gerçekleşecek olan festivalin bu yılki konusu ‘’Savunmasız Habitatlar’’dır. Konut açığı problemini ele alacak olan festivalde gecekondu bölgeleri, yasadışı arazi gaspı, kamusal alanların hasara uğraması ve iklim krizi konuları ele alınacak. Festival 5-15 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.


Görsel festivalin resmi internet sitesi salonemilano.it adresinden alıntılanmıştır.


2-Salone del Mobile.Milano

Tarihi 1961 yılına dayanan etkinlik İtalyan mobilya ihracatını teşvik etmek için oluşturulmuştur. Her yıl ortalama 370.000 alanında uzman kişinin katılımı ile gerçekleşen fuarda ortalama 2.700 yaratıcı firma yer almaktadır. Bu yıl 61’incisi düzenlenecek olan fuar 18-23 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecektir.


Görsel festivalin resmi internet sitesi consentrico.es adresinden alıntılanmıştır.


3-Konsantrik 09

İlki 2015 yılında düzenlenen festival, İspanya’da gerçekleştirilmektedir. Başlamasından bu yana içeriğinde 100’den fazla pavyon ve enstalasyon sunulmuştur. İspanya’nın Logrono kenti her yıl yaratıcı işleri sergiliyor ve mesleğe yeni atılan mimarlara kendilerini tanıtabilecekleri bir alan sunuyor. Bu yılki festival ise 27 Nisan-2 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.


18. Venedik Mimarlık Bienali küratörü Lesley Lokko / Görsel bienalin resmi internet sitesi labiennale.org adresinden alıntılanmıştır.


4-Venedik Mimarlık Bienali

Sanat ve mimarlık dünyasının yakından takip ettiği Venedik Mimarlık Bienali’nde bu yıl Afrika kültürü öne çıkacak. 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde bu yıl Güney Afrika’daki Johannesburg Üniversitesi Mimarlık Enstitüsü ve Gana’daki Afrika Gelecek Enstitüsü’nün kurucusu Lesley Lokko’nun çalışmalarından ilham alacak. Bienal 20 Mayıs-26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.


Festival resmi internet sitesi cafx.dk adresinden alıntılanmıştır.


5-Kopenhag Mimarlık Festivali

İlk olarak 2014 yılında gerçekleştirilen ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag dışında diğer illere de yayılan etkinlik alanları ile geniş kapsamlı bir festivaldir. Her yıl birbirinden farklı başlıkları ele alan festivalde bu yıl Yaşam Formu (Life Form) teması öne çıkacak. Bu yıl onuncusu düzenlenen festival 1-11 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.


Görsel bienalin resmi internet sitesi seoulbiennale.org adresinden alıntılanmıştır.


6-Seul Mimarlık ve Şehircilik Bienali

Uzak doğunun büyük nüfuslu ülkelerinden Güney Kore’nin başkenti Seul, bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan mimarlık ve şehircilik festivaline ev sahipliği yapıyor. Festival, yoğun nüfusa sahip olan Seul şehrinin geleceğe nasıl hazırlanması gerektiğini ele alacak. Seul Mimarlık ve Şehircilik Bienali bu yıl 1 Eylül-29 Ekim 2023 tarihleri arasında görülebilecek.


Görsel festivalin resmi internet sitesi sharjaharchitecture.org adresinden alıntılanmıştır.


7-Sharjah Mimarlık Triali

Sharjah Mimarlık Triali; Batı Asya, Güney Asya ve Afrika kıtalarını kapsayan bir festivaldir. Geniş bir bölgeyi ele alan festivalde Afrika ve Asya kıtalarının kültürel, sosyal ve ekonomik bağlarının mimarlık alanındaki yansıması ele alınacaktır. Körfez şehirlerinin değişimi ve güney bölgesindeki kıtlık meselelerini ele alan festivalde; sergiler, sohbetler, yayınlar ve çeşitli programlar yer alacak. Bu yılki festival Kasım ayı boyunca gerçekleşecek.


Bu hafta lamine parkede lider firma DENDRO olarak, 2023 yılında dikkat çekecek mimarlık festivallerini ele aldık. Parke döşemeler ve ahşap tasarımlara dair diğer içeriklerimize ulaşmak; ahşap döşemede sahip olduğumuz geniş ürün gamımızı incelemek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilir, üstün hizmet kalitemizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene