Bayi Giriş
Dendro'dan Sonra Piet Mondrian'a Bir Selam da Bonny Carrera'dan!
09/10/2023

Almanya’da yaşayan ve 3D tasarımlarıyla fotogerçekçi illüstrasyonlar yaratan Berlinli sanatçı Bonny Carrera, birçok farklı disiplinden beslenerek çalışmalarını gerçekleştiriyor. Benzersiz çalışmalarını tanımlarken, organik ve pop art tarzının ön planda olduğunu dile getiriyor. Mobilya tasarımında ise fonksiyonel ve estetiği birleştirdiği birçok çalışması mevcut. Gelin hep birlikte sanatçıyı daha yakından tanıyalım!



Koltuk ve kanepe tasarımlarıyla dikkat çeken sanatçı, Instagram gibi sosyal platformlarda adından sık sık söz ettirmeye başladı. Gerçek ve işlevsel olabilecek nesne kreasyonlarını dijitalde sunarak çalışmalarını takipçileriyle buluşturan Carrera, renk kullanımı ve tasarım çizgisiyle dikkat çekiyor.  Yapay zeka tabanlı Midjourney programı aracılığıyla şaşırtıcı doku ve şekillere sahip koltuk ve kanepelerini, özellikle meyve ve sebzelerin renk ve ifadesinden aldığını dile getiriyor. Kendisini kişiye özel siparişle eşyalar üreten bir iç mimar olarak tanımlıyor. Meyve ve sebze kreasyonu için şu an herhangi bir üretim talebi olmasa da gelecekte dijitalden çıkabileceğini ön görüyor. 3 boyutlu tasarım yapmayı kendi kendine öğrendiğini söyleyen sanatçı, çevrimiçi ve yüz yüze eğitim vererek bilgilerini paylaşıyor. Yaratıcı çözümler için yapay zekanın kullanımını arttırmaya ve büyütmeye katkı sağlıyor.


 

Görseller https://www.demilked.com/fruit-chairs-bonny-carrera/ adresinden alınmıştır.


Serisini genişletmek için neoplastikçiliğin kurucusu olarak bilinen Hollandalı ressam Piet Mondrian’ın kendine özgü tarzından ilham alarak mobilya tasarımlarında tekrar yorumladı. Seride Mondrian’ın kullandığı ikonik renk ve çizgileri oturma grubuna taşıyarak avangard tasarımlar ortaya çıkardı. Yaratıcılığı sanatla gösterebilmesi sayesinde teknoloji çağımızda  zamansız dijital üretimler ortaya çıkardı.


 

Görseller https://www.arch2o.com/bonny-carrera-reveals-collection-of-digital-furniture-inspired-by-piet-mondrians-iconic-style/ adresinden alınmıştır.


Mondrian’ın sanat anlayışındaki düz çizgi, geometrik form ve temel renkler, Carrera’nın dijital dünyasıyla birleşiyor. Çoğunlukla beyaz zemin üzerinde oluşturulan kırmızı, mavi ve sarı renkleri, soyut tablo çalışmasının dışında, dijital koltuk ve kanepelerin üzerinde görerek disiplinlerarası bir çalışmaya şahit oluyoruz. Bu konsept sadece işlevsel mobilyaları değil, aynı zamanda sanatçının hayal gücünü, neşeli sanat eserleri olarak da yansıtıyor.


Geometrik şekilleri kullanarak oluşturulan kompozisyonlar genellikle kareler ve dikdörtgenlerden oluşuyor. Mondrian’dan ilham alarak geliştirilen Dendro’nun Stil – D11 modeli hem yer döşemesi olarak hem de duvarda kullanımıyla mekanlarda De Stijl tarzını yansıtıyor. Klasik ahşap lamine parke görünümünün yanında farklı bir ambiyans yaratmak isteyenler için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 




DENDRO’nun Stil modelini yakından incelemek ve daha fazla ürüne göz atmak için sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Bonny Carrera’nın gelecek çalışmalarını görmek ve kıyafetten ev eşyasına kadar her türlü nesneye uzanan ilginç tasarımlarını incelemek için ise instagram adresini takip edebilirsiniz. 


Kaynakça:

https://www.arch2o.com/bonny-carrera-reveals-collection-of-digital-furniture-inspired-by-piet-mondrians-iconic-style/

https://fahrenheitmagazine.com/tr/dizayn/grafik/yapay-zekadan-ilham-alan-bonny-carrera-meyve-sandalyeleri

https://121clicks.com/art/fruits-and-veggies-chairs-ai-generated-bonny-carrera

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene