Bayi Giriş
Referans: Yedi Mavi
09/05/2022

Bir konut projesinden çok daha fazlasını sunma misyonuyla Türkiye’nin en iyi sahil projelerinden biri olan Yedi Mavi projesi İstanbul’un Zeytinburnu bölgesinde yer alıyor. Sahip olduğu kıyı şeridi ve kamusal ortak mekânlara ek olarak iç mimarisiyle de göz alıcı bir yapı bütününü oluşturmaktadır. Rezidansın konut birimlerinin iç mekânlarında Dendro parkelerinin tercih edilerek kullanıcılara sağlığa uygunluk, şıklık ve kaliteyi bir arada sunan Yedi Mavi projesini daha derinden inceleyelim.


iç mekan, yer, oda, duvar içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Yedi Mavi projesi, TOBB mülkiyetinde bulunan çok değerli arazide üç büyük şirketin; Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığı hayat geçirilmiştir.  Lokasyon olarak da ayrıcalıklı bir konumda yer alan proje, İDO Bakırköy ve Yenikapı Terminalleri, Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi şehrin ana ulaşım hatlarına çok yakın mesafede bulunmaktadır. 


2020 yılından itibaren yaşamın başladığı Yedi Mavi'de, deniz manzarasıyla günlük hayatın stresinin azalacağı konsept daireler, eşsiz bir peyzajla iç içe bahçe dubleksleri, çocuk oyun alanları, açık-kapalı havuz, İstanbul'un keyfinin çıkartılacağı panoramik teraslar, sahille aranızdaki mesafeyi sıfırlayan Mavi tüneli, otel konforu sunan akıllı ev sistemleri, Mavi Cadde'de hayata geçecek markalar ve restoranlarla sınırların ötesinde bir yaşam sunuluyor.


iç mekan, yer, oda, tavan içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Projede yer alan konutlar, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 plan seçeneklerine sahiptir. Her birinde var olan panoramik geniş terasları ve deniz manzarası ile emsal projelere göre farklılığını ortaya koymaktadır. Projede deniz manzarasına hâkimiyet sağlanması için toplam 7 bloklu bu yapı kompleksi birbirine 95 metre kadar mesafeler ile konumlanmış ve cam dış cephesiyle tüm kullanıcılara eşit manzara imkânı sağlanmıştır. Bu mimari çözüm; cam duvarları, panoramik terasları, yeşil peyzaj çözümleri ile dünyaca tanınan bir mimarlık ofisi olan Tabanlıoğlu Mimarlık’a aittir. 


iç mekan, yer, oda, duvar içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


2020’de teslime başlayan projenin örnek daireleri 2017 tamamlanmış. Dış tasarımdaki ayrıcalıklı mimarisi, iç mimari tasarımda da kendini kanıtlamış olup 4+1 örnek dairenin iç tasarımı Gönye Tasarım tarafından üstlenilmiştir. Örnek daire Los Angeles, Kaliforniya bazlı IDA-International Design Awards 2017 yarışmasında Onur Ödülü’ne layık görüşmüştür. Bu da iç mimaride de Yedi Mavi’nin ne kadar ayrıcalıklı olduğunu gösterir niteliktedir.


iç mekan, yer, duvar, oda içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Ayrıca iç mekânlarda kullanılan akıllı ev teknolojileri sayesinde ev sahibi evden uzakta olsa bile evinin kontrolünü sağlayabilmektedir. Tüm odalarda aydınlatma kontrolü, ıslak hacimlerde su basmalarına karşı ana su sayacını kapayabilen dedektör, otomatik kontrollü klima, otomatik kontrollü yerden ısıtma ve diğer birçok özellik sağlamaktadır.


iç mekan, yer, bina içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Yapılarda ısı tasarrufu ve kötü boru görüntüsünden kurtulmayı sağlayan yerden ısıtma sisteminde yüzeyi kaplayacak malzemenin cinsi ve uygulaması özen gerektirir. Bunun için de en ideal çözüm lamine parke seçimi ile sağlanabilir. Yedi Mavi projesinde zeminin parke döşemelerinde, ürünleriyle projelere şıklık ve estetik mimari katan Dendro’ya ait parkeler tercih edilmiştir. Projenin sahip olduğu deniz manzarasının güzelliği iç mekânda kullanılan ahşap parkeler ile bütünlük sağlamış; daha sıcak, aydınlık, şık ve kullanım pratikliği sunarken de bir o kadar da davetkâr atmosfer oluşturmuştur.


zemin, bina, yer içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Kullanılan Dendro lamine parkelerin farklılığı projenin iç mekân görsellerinde de kendini gösterir niteliktedir, projelerinize Dendro farkıyla eşsiz atmosferler oluşturmak için modellerimizi inceleyin. 


Kaynakça:

yedimavi.com.tr

dendro.com.tr

gonyetasarim.com


© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene