Bayi Giriş
Neden Süpürgelik Kullanılır?
14/11/2022

Süpürgelikler, evimizde veya ticari alanlarda duvar ve yer döşemesinin birleştiği noktalarda yer alan döşeme araçlarıdır. Günümüzde sayısız modeli bulunan süpürgelikler, iç mekânda kusursuz yüzeyler oluşturmaya yardımcı olur. İlk zamanlardaki kullanım amacı duvarları olası hasarlardan korumak iken günümüzde ev dekorasyonunun ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Lamine parke üretiminde lider bir firma olan DENDRO olarak bu hafta, süpürgeliklerin neden kullanılması gerektiğini irdeliyoruz.


banyo içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Ev Temizliğini Kolaylaştırır

Evlerimizde günlük yaşantımızı devam ettirirken birçok uçucu toz ve kiri beraberimizde hareket ettiririz. Birçok farklı desen, renk ve malzemeden üretilebilen süpürgelikler duvar ile genellikle 45º açı yaparak montajı gerçekleştirilir ve bu eğim ekstra yüzeyler yaratarak çoğunlukla duvar diplerinde biriken tozların daha kolay temizlenmesine olanak tanır. Ek olarak süpürgelikler, ıslak temizlik yapılırken oluşabilecek su hasarı tehlikesini duvar diplerinden korur ve doğal parkelerin kullanım ömrünü uzatır.



Duvarı Darbelerden Korur

Evlerde veya ticari alanlarda özellikle hareket trafiğinin yoğun olduğu alanlarda süpürgelikler, duvar diplerini darbelere karşı korur. Evcil hayvanların veya küçük çocukların birçok aktivite yaptığı bu alanlarda duvar dipleri, birçok darbeye maruz kalmaya açıktır. Temizlik sırasında elektrikli süpürgeler veya iç mekân dekorasyon değişikliklerinde yerleri değiştirilen mobilyalar da duvar dipleri için tehdit oluşturmaktadır. Süpürgelikler, duvar diplerini bu tür darbe ve tehlikelere karşı korur.



İç Mekâna Estetik Bir Görünüm Katar

İç mekânda süpürgeliklerin kullanılmasının bir diğer önemli sebebi de mekânın tasarımına estetik bir dokunuş katmasıdır. Süpürgelikler, farklı renk ve doku seçeneği ile iç mekân atmosferini büyük ölçüde değiştiren tasarım araçlarıdır. Süpürgelikleri tercih ederken renk, model ve boyut farklılıklarını göz önünde bulundurmak, iç mekânda daha modern bir algı yaratmaya yardımcı olabilir. 


Ayrıca parkelerin montaj sonrası duvar kenarlarında boşluk bırakılır. Süpürgelikler bu boşlukların üstünü kapatarak evde estetik ve temiz bir görüntü oluşturur.



Bu hafta sizler için parke döşeme aksesuarlarından süpürgeliklere değindik. Tasarıma dair diğer içeriklerimize ulaşmak, ahşap döşemede sahip olduğumuz geniş ürün gamımızı incelemek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilir, üstün hizmet kalitemizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene