Bayi Giriş
Balıksırtı (Herringbone) Parke Nedir?
28/08/2023

İç mimari tasarımın önemli bir parçası olan zemin döşeme sistemleri, doğru seçildiğinde uzun yıllar kullanılabilir. Bu nedenle, tercih edilecek parkenin özelliklerini bilmek önemlidir. Bu hafta, son yıllarda oldukça popüler hale gelen, sıklıkla bilinen adı ile “Balıksırtı”, diğer adı ile “Herringbone” lamine parke desenine yakından bakıyoruz.




Lamine parkeler, çok sayıda model, renk ve motif seçeneğine sahiptir. Balıksırtı motifli parkeler de bu seçeneklerden biridir. Balıksırtı parkeler, hem görsel açıdan hem de dayanıklılık açısından üstün özelliklere sahiptir.


Balıksırtı Lamine Parke Nedir?

Balıksırtı lamine parkeler, karakteristik bir desene sahiptir. İsmini, balık omurgasına benzeyen döşeme düzeninden alır. Bu düzende dikdörtgen parke parçaları, birbirine dik (90 derece) olacak şekilde yüksek işçilik ile sıralanır. Balıksırtı parkeler, düz (plank) parkeler gibi ceviz, kayın veya meşe ağaçlarından üretilebilmektedir. 




Dendro Chevron & Herringbone Serisi - Yesemek



Balıksırtı Lamine Parke Nasıl Döşenir?


Balıksırtı parkeler özgün deseni sebebiyle montaj sırasında profesyonellik gerektirir. Titizlikle yapılan uygulama sonrasında, kullanıcısının içine sinen ve her baktığında hayran kalacağı bir döşeme ortaya çıkar.


Döşeme işlemi sırasında desen bütünlüğünü korumak için dikkatli davranmak önemlidir. Her bir parça birbirine üst taraftan (kafa tarafı) 90 derece açı ile kenetlenir. Duvar kenarlarına gelen parçalar ise 45 derece olacak kesilmesi gerekir.


Balıksırtı parke döşemesi yapılırken bir diğer önemli konu, döşeme yapılacak zeminin yüzey durumudur. Döşeme yapılacak zeminin düz ve temiz olması gerekir. Çok düz bir zemine sahip alanlarda mantar şilte üzerine yüzer sistem uygulanabilir. Fakat en sağlıklı ve tavsiye edilen uygulama sistemi tutkallı yapıştırma sistemidir.


Balıksırtı Lamine Parkenin Avantajları:


  1. Görsel Zarafet: Balıksırtı deseni, uygulandığı mekâna zarif ve sofistike bir görünüm kazandırır. Alanı olduğundan daha geniş ve uzun gösterir.

  2. Estetik Çeşitlilik: Balıksırtı parkeler, birçok farklı renk ve ton seçeneğine sahiptir. Her tarz dekorasyona uygun bir seçenek bulunabilir.

  3. Doğal Görünüm: Doğal ahşaptan üretilen parkeler, doğal dokuya sahiptir. İç mekâna sıcak ve doğal bir hava katar.

  4. Yüksek Dayanım: Balıksırtı lamine parkeler özel işlemlerden geçirilerek üretilir. Yüksek mukavemete sahip olduğu için uzun ömürlü kullanım imkânı sunar.


Dendro olarak, Balıksırtı (Herringbone) lamine parke ürünlerimizi üstün teknoloji ile üretiyoruz. Doğru parke modelini bulmak için ürünler sayfamızı ziyaret edin!


© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene