Bayi Giriş
Vintage Tarzı Dekorasyon Nedir? Nasıl Elde Edilir?
21/11/2022

Herkes farklı tasarım anlayışına sahiptir ve sahip olduğu tasarım anlayışını ev dekorasyonuna yansıtmak isteyecektir. Bunu gerçekleştirebilmek için de birçok farklı kaynak araştırır ve uygun olan tasarım anlayışıyla evimizi değiştirmeye, yenilemeye çalışırız. Geçmişten izler taşıyan, hatırası olan veya eski dönemleri özel bulanlar için en uygun tasarım tercihi ‘’Vintage tarzı dekorasyon’’ olacaktır. Bu hafta sizler için vintage tarzı dekorasyonun ne olduğuna ve nasıl elde edebileceğinize değineceğiz.



Yaşamlarımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz evlerimizde geçmişten izler yansıtmak istiyorsak başvurabileceğimiz en etkili yol vintage tarzı dekorasyon olacaktır. ‘’Vintage’’ kelime anlamı olarak ‘‘geçmişin modasına ait olan’’ anlamına gelmekte olup birçok farklı tasarım stiline de ilham kaynağı olmuştur. Endüstriyel, Art Deco veya Fransız Country gibi tasarım stillerinde eskimiş (vintage) ögeler sıklıkla kullanılmaktadır. Çoğunlukla ‘’Retro’’ kelimesi ile anlamı karıştırılan ‘’Vintage’’ eski dönemlerde üretilmiş ve günümüze dek uzanan, yaşanmışlıkları olan ürünler için kullanılırken; ‘’Retro’’, yeni üretilmiş fakat dönemsel izler taşıyan ürünleri tanımlamak için kullanılmaktadır.



Doğru Parke Döşeme Tercihi

Ev dekorasyonunu belirleyen en önemli unsur parke döşemelerdir. Vintage tarzı bir dekorasyon ile evinize tarihi esintiler katmak istiyorsanız karar verme noktasına doğru parke tercihi ile başlamalısınız. Ağaç dokusunu üzerinde gösteren, yıllık halkaları ve budak izlerini üzerinde taşıyan parkeler evin vintage dokusuna bütünlük katacaktır. Vintage tarzı dekorasyonu sağlayacak en uygun döşeme için uzman kişilerden yardım almak gerekecektir. Doğru parke tercihi için DENDRO’nun üstün hizmet kalitesinden yararlanabilirsiniz. DENDRO’nun sahip olduğu geniş ürün gamı, doğal ve kaliteli ürün serisinden sadece biri olan COUNTRY Serisinden ‘’Olympos’’ veya ‘’Smyrna’’ ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca yeni oda görselleştirici aracımız ile ürünleri satın almadan önce evinizde deneyimleyebilirsiniz. 



Uygun Parçaları Bir Araya Getirme

Vintage tarzı dekorasyonda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de çok sayıda eski parçayı bir arada kullanmamaktır. Farklı dönemlere ait olan parçaları bir arada kullanmak ev dekorasyonunda bütünlük algısını bozacak ve karışıklık hissi uyandıracaktır. Birçok vintage objeyi hep bir arada kullanmak yerine aralarından özel olan parçaları seçmek ve onlara evde özel alanlar yaratmak daha etkili bir yöntem olacaktır. Örnek olarak, hikayesi olan bir fotoğrafı veya çizimi çerçeveletip evinizde özel bir köşeye yerleştirebilirsiniz. 



Hikayesi Olan Parçalara Fırsat Vermek

Vintage tarzı dekorasyonda modern mobilyalar ile eski objeler bir arada kullanılabilir. Modern tasarıma sahip bir evi vintage tarzı bir esinti kazandırmak için ikinci el dükkanlarından mobilya satın alınabilir veya büyük annelerimizden kalan eşyalar değerlendirilebilir. Hikayesi olan eski bir yemek takımını modern bir yemek masasında kullanabilirsiniz. 


Bu hafta sizler için vintage tarzı dekorasyonun ne olduğuna değindik ve evinizde vintage tarzı dekorasyon için uygulayabileceğiniz ipuçlarına yer verdik. Tasarıma dair diğer içeriklerimize ulaşmak, ahşap döşemede sahip olduğumuz geniş ürün gamımızı incelemek için www.dendro.com.tr adresini ziyaret edebilir, üstün hizmet kalitemizden yararlanmak için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene