Bayi Giriş
Ahşap Zemin Montajı; Tutkallı ve Tutkalsız Birleştirme Sistem Farklılıkları
26/06/2023

Lamine parkeler, yaşam alanlarını dönüştürmek isteyenler için mükemmel bir tercihtir. Doğal güzelliği, dayanıklı yapısı ve sıcak dokusu ile mekânlara zarif bir dokunuş kazandır. Bu özelliklerin hepsine sahip olabilmek için uygun montaj türünü tercih etmek önemlidir. Bu blog yazısında, lamine parke ahşap plakaların birbirleri ile tutkallı (Lamba-Zıvana) ve tutkalsız (D-Click) birleşme sistemlerini tanıyarak iki sistem arasındaki farklılıklara dair önemli ipuçlarını keşfediyor olacaksınız.




Lamba-Zıvana Birleştirme Yöntemi (Tutkallı Montaj)

Lamine parkelerde uygulama türlerinden biri olan tutkallı montajda parke parçaları; tutkal ve birbirine geçmeli sistem ile birlikte birleştirilir. Duvar kenarına gelecek olan ilk parçalar ayarlandıktan sonra birleşim kenarına tutkal sürülür ve diğer parke parçaları ile birleşmesi sağlanır. Parkeler tutkal ve özel birleşim detayı (lamba-zıvana) sayesinde bütünlük oluşturduğu için sağlam bir şekilde zemini ortaya çıkartır. Tutkalsız sisteme göre daha uygun fiyatlıdır.




D-Click Birleştirme Yöntemi (Tutkalsız Montaj)

Lamine parkeler tutkal kullanılmadan zemine monte edilebilir. DENDRO olarak patentini aldığımız D-Click tutkalsız birleştirme sistemi, özel olarak tasarlanmıştır. D-Click birleşim detayı, ortalama diğer click sistemlere göre %30 daha hızlı kurulum imkânı veren bir sistemdir. Ek parça ve özel ekipman gerektirmediği için oldukça pratiktir.Plaka birleşimlerinde tutkal kullanılmadığı için doğa dostudur ve uygulanan alanlardaki iç mekan hava kalitesini arttırır.


Patentini aldığımız D-Click sistemimize ait uygulama videosuna buradan ulaşabilirsiniz.


Her iki montaj yönteminin de kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Tercih edilecek olan birleştirme detayı, projenin gereksinimlerine bağlı olduğu unutulmamalıdır. 


Projenizin ihtiyaçları ve tercihleriniz doğrultusunda oluşacak doğru montaj yönteminin seçilmesi için alanında uzman DENDRO ekiplerimize ulaşabilirsiniz!

© 2023 DENDRO Parke Sanayi A.Ş.Tüm hakları saklıdır.
  Çek Yükle Dene